[1] Tajne mirnog sna: Šta je zaista bitno za atmosferu u spavaćoj sobi?

  • 27.2.2017.
[1] Tajne mirnog sna: Šta je zaista bitno za atmosferu u spavaćoj sobi?

Danas temu posvećujemo tome kakva je idealna atmosfera za vašu spavaću sobu, u kojoj ćete se opustiti, brzo i čvrsto zaspati.


Spavaća soba - meesto za odmor

Anksioznost, stres, umor, zdravstveno stanje – sve su to uzroci koji vam lako poremete san. Iako lečenje takvih problema zavisi od osobe do osobe, prijatnija atmosfera  za spavanje nikada nije loša ideja. Stvaranje prijatnog ambijenta u spavaćoj sobi, može biti bitan prvi korak na putu do boljeg sna (sa svim pozitivnim efektima). Za početak, ostavite svoje probleme i izazove ispred praga svoje spavaće sobe.


Spavaća soba bi trebala biti oaza za vaše telo


Spavaća soba je deo vaše kuće ili stana gde provodite većinu vremena. Ovaj prostor je posvećen samo intimni i slatkim snovima. U spavaćoj sobi bi strebalo da se osećate dobro, relaksirano i prijatno, što je vrlo važno za vaš san od koga zavisi da li ćete se probuditi sveži i puni energije. Danas imamo mnogo prenosivih tehničkih uređaja, bežični internet i pametne mobilne telefone koji nam omogućavaju da bilo koju stambenu prostoriju pretvorimo u kancelariju. Savetujemo vam da kancelariju ostavite u kancelariji. Pogotovu  ako patite od poremećaja spavanja, obezbedite sebi da vaša spavaća soba bude mesto za odmor, daleko od posla i problema bilo koje vrste. Ne dopustite da vam spavaća soba postane kancelarija, igraonica ili soba u kojoj gledate televiziju. Oni koji pate od poremećaja spavanja, trebalo bi da iz spavaće sobe uklone sve smetnje u vidu buke, prejake svetlosti, urađaja koji zuje ili kuckaju.

Pokušajte uda iz spavaće sobe uklonite sve uznemirujuće faktore. Obećavamo da je to dobar uvod u bolji san.

Share News