Adekvatna dimenzija pokrivača i posteljine su ključ do boljeg sna

  • 16.1.2017.
Adekvatna dimenzija pokrivača i posteljine su ključ do boljeg sna

Odabrali ste savršen krevet, a sada se suočavate sa pitanjem kako odabrati pokrivač, jastuk i naravno posteljinu. Pročitajte savete koji će vam zasigurno pomoći kod izbora.

Za kvalitetan san je pored izbora kreveta i dušeka adekvatne dimenzije, od velikog značaja i odabir veličine pokrivača, jastuka i posteljine. Samo uz dobar izbor ćete sebi obezbediti savršen san i započeti novi dan sa osmehom na licu. Mnogi ne pridaju pažnju odabiru posteljine, ali to je završni detalj na putu ka kraljevskom spavanju. Pazite da ne kupite premalu ili preveliku posteljinu, obzirom na dimenzije pokrivača I jastuka jer to posledično znači neudobno spavanje jer se postelina gužva i presavija te vam u toku noći izaziva nervozu.

Singl krevet – krevet za jednu osobu 90x200 cm

Kod kreveta za jednu osobu, treba vam pokrivač dimenzije 140x200 cm, a posteljina mora biti istih dimenzija. Izaberite posteljinu sa jorganskom navlakom 140x200 cm i jastučnicom. Kao donji čaršav, izaberite gusto tkani pamučni čaršav Lyon u željenoj bolji i dimenziji 90x200 cm.

Francuski krevet  140/160x200 cm

Kod francuskog kreveta je od najvećeg značaja odabir veličine pokrivača. Idealna dimenzija je 200x200, a tih dimenzija treba da bude i posteljina.

Bračni krevet 180x200 cm

Za bračne krevete je najbolji izbor pokrivača 200x200 i veće od toga. Naravno, i posteljina mora biti istih dimenzija. Ako vi i vaš partner ipak preferirate da se svako pokriva svojim pokrivačem, odaberite dva pokrivača u dimenziji 140x200 cm, a u toj dimenziji i posteljinu. Svi koji ste višeg rasta, obavezno uzmite posteljinu i pokrivač dužine 220 cm.

A šta je sa dimenzijom jastuka?

Nekoliko godina unazad, dimenzija 60x80 cm bila je standard za sve jastuke. Danas je to dimenzija 50x70 cm. Bez obzira koji jastuk koristite budite pažljivi kod odabira jastučnice.

Posteljnina je ukras vaše spavaće sobe

Posteljina nije namenjena samo zaštiti vašeg pokrivača i jastuka od prljanja, već unosi određenu emociju u prostoriju u kojoj spavate. Dajte sebi vremena kada birate posteljinu i birajte samo najkvalitetnije materijale, boje i dezene jer će to biti sastavni deo vašeg enterijera.

Proverite na našoj internet stranici sve što vam se nudi. Odaberite boje, dezene, a sve sa vrhunskim, kvalitetnim materijalima. 


Share News