OVA ŽENA JE SPAVALA NA SVILENOM JASTUKU...

  • 12.3.2016.
OVA ŽENA JE SPAVALA NA SVILENOM JASTUKU...

Frizura joj je ostala netaknuta, to se dogodilo!
Svila je antistatičan materijal i žene koje su odabrale da spavaju na svilenom jastuku, nemaju problema sa frizurom.

Da li znate zašto je još dobro spavati na svili?

Sjajna, meka i delikatna svila oduvek je u svetu poznata kao jedan od najboljih luksuznih materijala za prijatno spavanje. Svilom su se pokrivale i kineske carice, a njena upotreba se nakon toga proširila po čitavom svetu.

U Evropu ju je doneo Marko Polo, venecijanski trgovac i istraživač u 13. veku, najčuveniji putnik na trasi poznatoj kao Put svile. Svila nije samo udobna već vam pruža i zdrav san. Svila je oduvek imala kraljevski status jer omogućava udoban i prijatan san, a pogoduje i osobama koje su sklone alergijama.

Obično ljudi biraju jastuke i posteljine od svile, ali u našoj ponudi mogu se pronaći i divni svileni pokrivači.

"Svila je prijatna na dodir, odlično reguliše telesnu temperaturu te tako sprečava prekomerno znojenje tokom spavanja. Kasda su u pitanju sintetički materijali, može se lako dogoditi da se telo preterano zagreje i tako počne znojiti. Svila je pak prozračen, prirodan materijal, koji cele noći održava adekvatnu temperaturu tela i tako obezbeđuje kvalitetno spavanje," objašnjava stručnjak za zdravo spavanje Vesna Rasperger.

Svila ne samo da sprečava znojenje, već je primerena i za osobe sklone alergijama jer predstavlja neprijateljsko okruženje za grinje. Osobe koje pate od alergija, pored toga što moraju pravilno upotrebljavati prepisanu terapiju, trebalo bi i u svom domu da preduzmu određene mere kako bi se smanjila koncentracija grinja koje su glavni izazivači respiratornih alergija. Grinje su uglavnom prisutne u krevetu, jer im toplo, mračno i vlažno okruženje prija i mogu dugo preživeti i razmnožavati se. "Mnogi koji pate od alegija, biraju posteljine, pokrivače i jastuke od svile, jer je ona materijal izrazito negostoljubiv prema grinjama," dodaje Vesna Rasperger. Upotreba svilenih navlaka i pokrivača brzo će i efikasno smanjiti izloženost disajnih puteva grinjama i kućnoj prašini, te tako umanjiti tegobe od kojih pate osobe sklone alergijama.

Svila je toliko posebna, da se žene spavajući na svilenom jastuku ne moraju odricati svoje frizure! Bude se sa frizurom sa kojom su i legle. Zgodno, zar ne?

Pogledajte ceo naš svileni asortiman ovde:
http://www.vitapur.rs/akcija/vitapur-svileni-asortiman

 

Vitapur svileni asortiman

 

Share News