Opšti uslovi kupovine

Poštovani korisnici,
Kada posetite sajt www.vitapur.rs i prilikom svake vaše kupovine, važi pretpostavka da ste upoznati i da prihvatate uslove korišćenja koje predstavljamo detaljnije u tekstu koji sledi. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Izjava o zaštiti podataka o ličnosti

Da bismo bili u mogućnosti da uspešno obradimo vašu narudžbinu, potrebno je da nam date određene podatke o ličnosti,  kao što su vaše ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt telefon.
Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da vam na efikasan način isporučimo željenu robu i da vas obavestimo o trenutnom statusu vaše porudžbine. Pored navedenih podataka, prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.
Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju, dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika.

Marketing materijali

Kupovinom online ostavićete nam svoju e-mail adresu. Na mesečnom nivou, kompanija Vitapur e-mail adrese ubacuje u svoju bazu za slanje newsletter-a. Prihvatanjem Opštih uslova kupovine, kupac daje saglasnost da mu kompanija Vitapur periodično šalje promotivne poruke na ostavljenu e-mail adresu. Ukoliko ne želite da primate promotivne poruke kroz Vitapur newsletter, jednostavno se odjavite preko linka koji se nalazi na kraju svake e-mail poruke koju pošaljemo. Odjavu možete uputiti i na mejl: info@vitapur.rs ili pozivom na telefon 011/40-40-870.

Opis proizvoda

Vitapur d.o.o. garantuje za kvalitet i poreklo svojih proizvoda. Vitapur d.o.o. nastoji da sve proizvode na sajtu opiše što je tačnije moguće. Proizvodi su predstavljeni po brendovima i grupama. Napominjemo da je fotografija proizvoda data informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda. Ukoliko imate nekih dodatnih pitanja o proizvodu možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: info@vitapur.rs Ako proizvod koji ste preuzeli ima neki nedostatak , pružamo Vam mogućnost zamene proizvoda ili povrata. Za više informacija možete pogledati sekcije „Povrat robe“ i „Reklamacije“ (u nastavku).

Cene proizvoda

Sve cene prikazane na sajtu www.vitapur.rs su iskazane u dinarima, sa uračunatim PDV-om. Plaćanje drugom valutom nije moguće na sajtu www.vitapur.rs.
Izjava o konverziji:
Kod plaćanja karticama online, u slučaju da koristite drugu valutu, dolazi do konverzije valute. U tom smislu, suma koju ćete platiti za proizvod/e može minimalno varirati.

POPUSTI KOJE VIDITE NA SAJTU VAŽE ISKLJUČIVO ZA ONLINE PORUDŽBINE!

Obavezujemo se da Vam proizvod isporučimo po ceni o kojoj ste informisani prilikom potvrde Vaše narudžbine, i sve eventualne izmene cena konkretnih proizvoda koje ste naručili neće uticati na vrednost Vaše kupovine.
Zavisno od konačne vrednosti Vaše narudžbine, troškovi transporta mogu biti uključeni u prikazanu cenu (besplatna dostava) ili dodatno obračunati, o čemu ćete biti precizno informisani pri kreiranju narudžbenice.
Za više informacija o troškovima transporta, molimo Vas pogledajte sekciju „Troškovi transporta“.

Akcijska sniženja su vremenski ograničena. Za period trajanja akcije obratite nam se na telefon: 011/31-22-842. Kompanija zadržava pravo prekidanja akcija usled isteka zaliha proizvoda.

Akcije i popusti

Svakog meseca, u okviru web prodavnice www.vitapur.rs sprovode se specijalne akcijske ponude, prema odluci direktora. Pojedine akcije i akcijske ponude mogu važiti samo na internetu, a ne i u drugim prodajnim mestima Vitapur Svilanit. Molimo informišite se. Ukoliko planirate da svoju ponudu realizujete u radnji, pozovite radnju, proverite dostupnost proizvoda i da li akcija/popust/ponuda važi i u radnji. Ukoliko je akcija završena, ne možete dobiti uslove pream ponudi koja je istekla. Ukoliko imate pitanja ili nedoumica, možete nas kontaktirati: 011/31-22-842.
Kod akcija 1+1 GRATIS, gratis proizvodom se smatra artikal koji se nalazi na fakturi, sa cenom od 1 din.
Gratis = 1 din.

Troškovi transporta i dostava

Trudimo se da svojim korisnicima izađemo u susret i omogućimo im besplatnu dostavu naručenih proizvoda. Troškovi transporta naručenih proizvoda biće vam posebno naplaćeni ukoliko vrednost vaše porudžbine ne prelazi iznos od 15.000 dinara. Cene transporta za vrednost porudžbine ispod 15.000 dinara će biti obračunate u skladu sa važećim cenovnikom kurirske službe AKS koji možete pogledati ovde AKS cenovnik.
Ukoliko vrednost vaše porudžbine prelazi iznos od 15.000 dinara, Vitapur d.o.o odobrava besplatnu dostavu.
Rok dostave je u 95% slučajeva 48h od pristizanja porudžbenice. Dostava se ne radi ponedeljkom.
Poručeni proizvod/proizvodi biće vam isporučeni u roku od maksimalno 30 dana od datuma porudžbine - u slučaju da proizvoda trenutno nema na zalihama. Ukoliko proizvoda ima na zalihama, on će vam biti isporučen za najviše 7 dana od datuma poručivanja. Ukoliko dođe do vanrednih okolnosti, koje u potpunosti onemogućavaju isporuku, o tome ćete biti obavešteni putem informacija za kontakt koje ste nam dali prilikom poručivanja proizvoda.
Dostava je moguća isključivo na teritoriji Republike Srbije, bez teritorije Kosova i Metohije.

Pakovanje proizvoda

Proizvode koje naručite putem sajta www.vitapur.rs upakovaćemo na način koji štiti integritet pošiljke (transportno pakovanje).

Način preuzimanja

Robu koju ste naručili na sajtu www.vitapur.rs možete preuzeti na sledeće načine:

 1. Na registrovanoj adresi: roba se isporučuje posredstvom kurirske službe na adresu koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije na sajtu;
 2. Na drugoj adresi : ukoliko želite da se naručena roba isporuči na drugu adresu od one koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije (ispostava poklona) možete to naglastiti prilikom kreiranja narudžbine;
 3. Besplatno preuzimanje narudžbine u AKS šopu Čačak:
  • Adresa: Nikole Tesle 44
  • Tel/Fax: 032/537 6666
  • Mobilni: 064/890 8858
  • E-mail: cacak@aks-sabac.com

VAŽNA NAPOMENA! Preporučujemo vam da pre preuzimanja, utvrdite stanje pošiljke.
Veoma je važno da sva oštećenja u transportu vidljiva na transportnom pakovanju konstatujete pre preuzimanja pošiljke. Ukoliko na transportnom pakovanju uočavate oštećenja, zamolite kurira da sačeka da pošiljku otvorite i proverite da li je oštećenje pošiljke uzrokovalo i oštećenje dostavljenih artikala.
Ukoliko propustite da utvrdite oštećenja pre preuzimanja, preporučujemo vam da u roku od 24 sata od isporuke kontaktirate kurirsku službu koja vam je isporučila paket kako biste sastavili zapisnik o oštećenjima. Poštovanjem ove procedure vaša prava će biti zaštićena na najefikasniji način.

Način plaćanja

Vitapur d.o.o podržava sledeće načine plaćanja:

 • Online plaćanje na rate bez kamate i bez učešća!

Na zahtev kupaca koji poseduju kreditne kartice izdate od Banke Intesa, uskoro će biti omogućeno i online plaćanje na do 6 mesečnih rata. Sve proizvode sa našeg sajta, pa čak i one snižene, možete platiti na podjednake rate bez ikakvih dodatnih troškova.
Svim korisnicima koji poseduju MasterCard Gold, Visa Classic i American Express kreditne kartice Banke Intesa, mogu da kupe sve dostupne proizvode na minimum dve, a maksimum 6 mesečnih rata.
Nakon što se sa www.vitapur.rs stranice za plaćanje preusmerite na paymet gateway Banke Intesa imaćete mogućnost da sami odlučite o broju rata.
Raspoloživi limit na vašoj kreditnoj kartici će se istog trenutka umanjiti za obavljenu transakciju, a rate će vam dospevati na plaćanje svakog meseca.

 • Plaćanje pouzećem

Najjednostavniji i najrasprostranjeniji način plaćanja je plaćanje kurirskoj službi, prilikom isporuke. Tom prilikom pošiljku plaćate u gotovini kuriru koji vam isporučuje pošiljku.

 • Uplatnicom na šalteru banke ili pošte

Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon potvrde narudžbenice na šalteru banke ili pošte izvršite uplatu iznosa sa narudžbenice na naš račun.

 • E-bankingom

Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon potvrde narudžbine izvršite uplatu iznosa sa narudžbenice, koji je iskazan sa PDV-om i troškovima dostave pošiljke.
Plaćanje vršite popunjavanjem uplatnice u pošti ili banci, ili putem Vašeg e-banking naloga. Svi detalji u vezi sa plaćanjem biće Vam automatski poslati na email.

 • Platnom karticom

Ukoliko posedujete Visa, Master Card ili Maestro platnu karticu, odobrenu od strane banke izdavaoca za online plaćanje, možete platiti na ovaj način svoju porudžbinu.
Nakon potvrde narudžbenice, bićete preusmereni na sajt Banca Intesa. Na tom sajtu vršite unos podataka sa platne kartice. Ukoliko je transakcija uspešno obavljena bićete vraćeni na naš sajt sa obaveštenjem da je plaćanje uspešno obavljeno.
Ukoliko transakcija iz nekog razloga ne bude obavljena, takođe ćete biti vraćeni na naš sajt sa obaveštenjem o neuspeloj transakciji. Tada možete pokušati ponovo ili izabrati drugi način plaćanja.
Iz sigurnostnih razloga, podaci o Vašoj platnoj kartici su vidljivi samo banci kao procesoru kartica, pa se kompletan proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.
Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, bez obzira na razlog vraćanja, Vitapur se obavezuje da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Pravo potrošača na odustanak od ugovora - Zakon o zaštiti potrošača 2014.

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškovakoji su posledica izričitog zahteva potrošača za dostavu koja odstupa od najjeftinije uobičajene dostave koju je ponudio trgovac.
Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija.
Izjava o odustanku od ugovora kod ugovora na daljinu i ugovora koji se zaključuju izvan poslovnih prostorija smatra se blagovremenom ukoliko je poslata trgovcu u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe.
Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

Protekom roka od 14 dana od dana preuzimanja proizvoda,  prestaje pravo potrošača na odustanak od ugovora.

Oblik i sadržinu obrasca za odustanak propisuje ministar nadležan za poslove zaštite potrošača.

Reklamacije

Naše dugogodišnje uspešno poslovanje pokazatelj je, između ostalog, posebnog odnosa koji smo izgradili sa svojim potrošačima. Osnovni cilj nam je da sa vama ostvarimo odnos poverenja i pružimo vam usluge prema vašim željama, potrebama i specijalnim zahtevima. Kupac u potpunosti zadovoljan našim proizvodima i uslugom je naš primarni cilj.
Ukoliko se ipak dogodi da budete nezadovoljni isporučenim proizvodom, budite sigurni da će vaš prigovor biti rešen u skladu sa važećim zakonskim normama.
Zahtev za reklamaciju možete preuzeti ovde. Za sva vaša pitanja i nedoumice možete nam se obratiti na kontakt tel. (011) 63 07 842 ili putem e-mail adrese: info@vitpur.rs

Potrošač može da izjavi reklamaciju prodavcu radi ostvarivanja svojih prava iz čl. 52, 54. i 81. Zakona o zaštiti potrošača, kao i zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka.
Prodavac je dužan da na prodajnom mestu vidno istakne obaveštenje o načinu i mestu prijema reklamacija, kao i da obezbedi prisustvo lica ovlašćenog za prijem reklamacija u toku radnog vremena.
Potrošač može da izjavi reklamaciju usmeno na prodajnom mestu gde je roba kupljena, odnosno drugom mestu koje je određeno za prijem reklamacija, telefonom, pisanim putem, elektronskim putem, odnosno na trajnom nosaču zapisa, uz dostavu računa na uvid ili drugog dokaza o kupovini (kopija računa,slip i sl.)

Prodavac je dužan da potrošaču izda pisanu potvrdu ili elektronskim putem potvrdi prijem reklamacije, odnosno saopšti broj pod kojim je zavedena njegova reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija.
Evidencija o primljenim reklamacijama vodi se u obliku ukoričene knjige ili u elektronskom obliku i sadrži naročito podatke o podnosiocu i datumu prijema reklamacije, podatke o robi, kratkom opisu nesaobraznosti i zahtevu iz reklamacije, datumu izdavanja potvrde o prijemu reklamacije, odluci o odgovoru potrošaču, datum u dostavljanja te odluke, ugovorenom primerenom roku za rešavanje na koji se saglasio potrošač, načinu i datumu rešavanja reklamacije, kao i informacije o produžavanju roka za rešavanje reklamacije.

Prodavac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovori potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Odgovor prodavca na reklamaciju potrošača mora da sadrži odluku da li prihvata reklamaciju, izjašnjenje o zahtevu potrošača i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije. Rok ne može da bude duži od 15 dana, odnosno 30 dana za tehničku robu i nameštaj, od dana podnošenja reklamacije.
Prodavac je dužan da postupi u skladu sa odlukom, predlogom i rokom za rešavanje reklamacije, ukoliko je dobio prethodnu saglasnost potrošača.
Ukoliko prodavac iz objektivnih razloga nije u mogućnosti da udovolji zahtevu potrošača u roku koji je dogovoren, dužan je da o produžavanju roka za rešavanje reklamacije obavesti potrošača i navede rok u kome će je rešiti, kao i da dobije njegovu saglasnost, što je u obavezi da evidentira u evidenciji primljenih reklamacija. Produžavanje roka za rešavanje reklamacija moguće je samo jednom.
Nemogućnost potrošača da dostavi prodavcu ambalažu robe ne može biti uslov za rešavanje reklamacije niti razlog za odbijanje otklanjanja nesaobraznosti.

Procedura reklamacije

Ukoliko kupac iskaže zehtev za reklamaciju, na broj telefona: 011/40-40-870, potrebno je da kurirskom službom AKS proizvod/e koje reklamira pošalje na sledeću adresu:

Maja Vitorović
AKS skladište
Vitapur magacin
Pančevački put 91c
11000 Beograd
telefon: 069/151-8658; fix: 011/404-9729

Nakon pristizanja robe u magacin, radi se zapisnik i reklamacija obrađuje.
Ukoliko je u pitanju povrat novca, novac će vam u roku od 15 dana od pristizanja reklamirane robe biti uplaćen na račun koji nam ostavite.

Troškove vraćanja reklamirane robe snosi kupac, osim u slučaju da je proizvod oštećen ili nesaobrazan, ili da je greškom Vitapur-a dobio pogrešan proizvod.

Povrat robe

Ukoliko nakon preuzimanja pošiljke:

* ustanovite da vam je greškom Vitapur d.o.o. dostavljen proizvod koji niste naručili

* ustanovite da vam je greškom Vitapur d.o.o., pored proizvoda koji ste naručili, dostavljen i fakturisan i proizvod koji niste naručili ili

* ukoliko ste se iz nekog razloga predomislili i odustali od kupovine

imate pravo da Vitapur d.o.o.,  vratite sporne proizvode, a mi ćemo vam vratiti vaš novac ili proizvod zameniti za drugi proizvod, po vašoj želji.

Uslovi pod kojima ćemo vam omogućiti povrat na ovaj način su sledeći:

* roba koju nam vraćate mora biti neotpakovana i nekorišćena
* od dana kada vam je roba isporučena nije proteklo više od 14 dana (računajući i neradne dane)
* popunili ste i poslali nam Obrazac za jednostrani raskid na e-mail adresu info@vitapur.rs ili je predali kuriru prilikom preuzimanja reklamirane robe
* Vitapur d.o.o.  je potvrdio prijem Obrasca za jednostrani raskid
* Upakovali ste proizvod pre transporta na adekvatan način koji umanjuje opasnost od njihovog oštećenja tokom transporta
* Uz proizvod ste priložili sva dokumenta koja su vam predata prilikom isporuke (gotovinski račun, otpremnica i sl)
* Vitapur d.o.o.  je potvrdio prijem pošiljke koja ispunjava uslov za povrat novca ili zamenu
* U roku od 30 dana od prijema urednog artikla Vitapur d.o.o.  će vam vratiti plaćeni iznos uplatom na račun koji ste naveli u Obrascu za jednostrani raskid.

VAŽNE NAPOMENE!
* Vitapur d.o.o.  nije odgovoran za oštećenja koja nastanu zbog toga što artikle koje želite da vratite niste na odgovarajući način upakovali pre transporta. Moguće je da će nam proizvod usled toga biti dostavljen kao oštećen i nećete moći da ostvarite svoje pravo na jednostrani raskid i povrat novca. Molimo vas da zato na adekvatan način upakujete proizvode koje želite da vratite.

Promene opštih uslova

Vitapur d.o.o zadržava pravo da sve gore navedene uslove promeni, bez prethodnog obaveštenja.

 

U Beogradu , 23.09.2014.
Dopunjeno: u Beogradu 06.06.2017.