Dostava naručenih proizvoda

Vitapur nudi dostavu proizvoda kupljenih online, preko partnerske kurirske službe. Porudžbine napravljene radnim danima do 12h, biće isporučene narednog radnog dana, a nakasnije u roku od 3 radna dana. Porudžbine koje su napravljene tokom vikenda, na isporuci će biti prvog sledećeg utorka. Izuzetak su proizvodi koji se posebno naručuju ili trenutno nisu na zalihama. Rok dostave za ove artikle je uglavnom 30 dana ili prema dogovoru sa kupcem. Ukoliko dostava nije moguća u predviđenom roku, o tome ćemo vas obavestiti i navesti očekivani datum. Dostava se vrši na adresu, koju je kupac ostavio prilikom online porudžbine. Ukoliko u trenutku dostave, kupac nije kod kuće, sa kurirom će se dogovoriti o novom terminu. Paket kod kurira ostaje 7 dana i u tom roku će dostava biti pokušana nekoliko puta. Nedeljom se dostava ne vrši. 

Poštarina / cena dostave

Za porudžbine vrednosti iznad 6.000 rsd, bez obzira na težinu proizvoda, dostava je BESPLATNA.

Za porudžbine manje vrednosti, trošak dostave se obračunava prema važećem cenovniku kurirske službe. 

Cena poštarine zavisi od težine paketa:

Težina Cena dostave
do 1 kg 270 rsd
1 - 2 kg 320 rsd
2 - 5 kg 420 rsd
5 - 10 kg 550 rsd

Proizvodi težine veće od 10 kg, ulaze u kategoriju sa besplatnom dostavom. Cene su sa PDV-om.


U online prodavnici www.vitapur.rs povremeno je aktuelna akcija besplatne dostave. Kako ne biste propustili akciju besplatne dostave, preporučujemo da se prijavite na Vitapur newsletter listu, kako biste dobijali informacije o tekućim akcijama, aktuelnim ponudama, događajima, nagradnim igrama, pa tako i o akciji besplatne dostave.

Kašnjenje dostave / dostupnost proizvoda

Mi uvek želimo da budemo najbolji i zato naše kupce uvek stavljamo na prvo mesto. Ali ponekad, usled više sile, dogodi se da porudžbina kasni. U slučaju da isporuka kasni, o tome ćemo vas obavestiti. Ako naručeni proizvod nije dostupan, usled neslaganja zaliha, zadržavamo pravo da otkažemo dostavu. Ukoliko ste porudžbinu već platili, novac će vam biti vraćen. U slučaju da naručeni proizvod uskoro stiže na zalihe, nudimo mogućnost da vam proizvod dostavimo po pristizanju, po istoj ceni koja je bila aktuelna u trenutku poručivanja.

Proizvodi koji nisu dostupni

U izuzetnim slučajevima može se desiti da nekih proizvoda više nema na zalihama. U tom slučaju, u internet prodavnici www.vitapur.rs ti proizvodi će biti jasno naznačeni. Ako želite da znate kada će proizvod ponovo biti dostupan, pozovite nas na broj 011/31-22-842 ili nam pišite na info@vitapur.rs. Ukoliko proizvod nije dostupan, ne možete ga naručiti online.

Vraćanje proizvoda

Kupac u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača Republike Srbije ima pravo da u roku od 14 dana od prijema proizvoda, odustane od kupovine/narudžbine, uz dopis kompaniji, bez navođenja razloga svoje odluke. Obaveštenje o odustanku od kupovine, kupac može poslati kompaniji u vidu obrazca, (klikni za preuzimanje obrasca) ili uz jasnu izjavu koju pošalje na reklamacija-zamena@vitapur.rs, kojom se potvrđuje da odustaje od kupovine. 

Troškovi vraćanja robe prilikom odustanka od ugovora o kupovini, padaju na teret potrošača/kupca. Trošak vraćanja se obračunava prema važećem cenovniku kurirske službe. Proizvode je potrebno vratiti kompaniji najkasnije u roku od 15 dana od slanja dopisa i/ili obrazca o odustanku od kupovine. 
Kupac nema pravo odustanka od kupovine, čiji su predmet proizvodi koji se rade po posebnoj narudžbini i tačnim zahtevima kupca, odnosno proizvodi koji su prilagođeni ličnim potrebama. Ovakvi proizvodi nisu primereni za vraćanje, jer su nestandardnih dimenzija i rađeni za određenog kupca. 

Proizvodi se moraju vratiti neoštećeni i u nepromenjenoj količini. Ukoliko je proizvod oštećen, pokvaren ili se količina smanjila, reklamacija se ne može prihvatiti.

Kod odustanka od kupovine, gde je iskorišćen bilo koji promocijski kod, ta sredstva se smatraju popustom i ne vraćaju se kupcu. Na tekući račun kupca, vraća se isključivo uplaćen novac. Povrat novca se radi najkasnije 14 dana od prijema dopisa o odustajanju od kupovine. Zbog efikasnosti, evidencije i tačnosti vraćanja sredstava, povrat novca se radi isključivo na tekući račun kupca. Vraćanje plaćenog iznosa se ne može raditi gotovinski.

Adresa za vraćanje proizvoda:

AKS skladište
Vitapur magacin
Pančevački put 91c
11000 Beograd
telefon: 011/404-9729

Greške na proizvodu

Kada proizvod ima grešku?

  • kada proizvod nema svojstva koja su potrebna za njegovu normalnu upotrebu;
  • kada proizvod nema svojstva koja su potrebna za njegovu osnovnu namenu zbog koje ga kupac kupuje, a da je prodavac pri tom znao za tu grešku, odnosno trebalo bi da zna;
  • kada proizvod nema svojstva i karakteristike koje su bile navedene ili propisane;
  • kada prodavac isporuči proizvod koji ne odgovara opisu koji je naveden za taj proizvod. 

Odgovornost za nesaobraznost proizvoda

Prodavac kupcu mora isporučiti proizvode u skladu sa dogovorom i odgovara za nedostatke na proizvodu u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Kupac ostvaruje svoje pravo u slučaju nesaobraznosti proizvoda, ako o tome obavesti proizvođača u zakonom predviđenom roku.

Kupac koji je pravovremeno obavestio proizvođača o nesaobraznosti, ima prava zahtevati da:

  • se otkloni greška na proizvodu
  • nesaobrazan proizvod zameni za ispravan proizvod
  • mu se vrati novac

Procedura kod nesaobraznosti proizvoda

Kupac u zakonom predviđenom roku, mora obavestiti prodavca o nedostacima/nesaobraznosti proizvoda, pisanim putem sa svim detaljima i da o trgovcu pošalje nesaobrazne proizvode. Kupac je u obavezi da proizvođaču dozvoli pregled proizvoda koji vraća usled nesaobraznosti.
Prava potrošača/kupca u situacijama nesaobraznosti proizvoda uređuje Zakon o zaštiti potrošača republike Srbije.

Troškove transporta snosi pošiljalac, ukoliko nije unapred dogovoreno drugačije.
Pošiljke sa otkupninom neće biti prihvaćene. 

Molimo da nas o vraćanju proizvoda, unapred obavestite na: reklamacija-zamena@vitapur.rs