Dostava naručenih proizvoda

dostava

Vitapur nudi dostavu proizvoda kupljenih online preko partnera kurirske službe AKS. Više od 95% proizvoda naručenih do 12h biće vam isporučeno narednog radnog dana, a najduže u roku od 3 radna dana. Izuzetak su proizvodi koji se naručuju ili trenutno nisu na zalihama. To su letvice i dušeci sa oprugama. Rok isporuke za ove artikle je uglavnom 30 dana ili prema dogovoru sa kupcem. Ukoliko dostava nije moguća u redviđenom roku, o tome ćemo vas obavestiti i navesti očekivani datum isporuke. Dostava se vrši na adresu koju je kupac ostavio prilikom online porudžbine. Ukoliko u trenutku dostave kupac nije kod kuće, sa kurirom će se dogovoriti o novom terminu isporuke. Paket kod kurira ostaje 7 dana i u tom roku će isporuka biti pokušana nekoliko puta. Posle 7 dana, vaš paket se vraća u naš magacin.
Za praćenje svog paketa i status dostave pozovite broj: 069/80-23-573.

Poštarina/trošak dostave

Kod kupovine iznad 15.000 dinara dostava je besplatna. 
U vreme posebne akcije, dostava može biti besplatna za sve porudžbine. Akcija besplatne dostave biće jasno istaknuta i vidljiva na sajtu www.vitapur.rs 

Trošak dostave se obračunava prema važećem cenovniku kurirske službe AKS, koji možete pogledati ovde: AKS cenovnik

Trošak dostave se obračunava prema težini paketa:

Težina Trošak dostave
0,35 do 1 kg 270 din
od 1 kg do 2 kg 320 din
od 2 kg do 5 kg 420 din
od 5 kg do 10 kg 550 din
od 10 kg do 15 kg 680 din
od 15 kg do 20 kg 800 din
od 20 kg do 30 kg 950 din
od 30 kg do 50 kg 1250 din
   
   

Cene važe za teritoriju Republike Srbije, gde se radi isporuka.

BESPLATNA DOSTAVA:

Prilikom online kupovine u prodavnici www.vitapur.rs povremeno je aktuelna akcija besplatne dostave. Kako ne biste propustili akciju besplatne dostave, preporučujemo da se prijavite na Vitapur newsletter listu jer ćete tako pravovremeno dobijati informacije o tekućim akcijama, aktuelnim ponudama, događajima, nagradnim igrama, pa tako i o akciji besplatne dostave.

Kašnjenje dostave / dostupnost proizvoda

Mi uvek želimo da budemo najbolji i zato vas, naše kupce uvek stavljamo na prvo mesto. Ali ponekad, usled više sile, dogodi se da porudžbina kasni. U primeru da isporuka kasni o tome ćemo vas obavestiti. Ako naručeni proizvod nije na zalihama usled neslaganja fiktivnh i realnih zaliha, o tome ćete biti blagovremeno obavešteni i zadržavamo pravo da ne izvršimo dostavu. Ukoliko ste porudžbinu već platili, novac će vam biti vraćen. Ili možete odabrati opciju, u slučaju da naručeni proizvod uskoro stiže na zalihe, da vam proizvod dostavimo po pristizanju, po istim uslovima koji su bili aktuelni u trenutku poručivanja.

Proizvodi koji nisu dostupni

U izuzetnim slučajevima može se desiti da nekih proizvoda više nema na zalihama. U tom slučaju, u internet prodavnici www.vitapur.rs ti proizvodi će biti jasno naznačeni. Ako želite da znate kada će proizvod ponovo biti dostupan, pozovite nas na broj 011/44-33-013 ili nam pišite na mejl internet.porudzbine@vitapur.rs. Ukoliko proizvod nije dostupan, ne možete ga naručiti online.

Vraćanje proizvoda

Kupac u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača republike Srbije ima pravo da u roku od 14 dana od prijema proizvoda, odustane od kupovine/narudžbine, uz dopis kompaniji, bez navođenja razloga svoje odluke. Obaveštenje o odustanku od kupovine, kupac može poslati kompaniji u vidu obrazca, (klikni za pruzimanje obrasca) ili uz jasnu izjavu koju pošalje na e-mail adresu reklamacija-zamena@vitapur.rs, iz koje se jasno vidi da kupac odustaje od kupovine. 

Troškovi vraćanja robe prilikom odustanka od ugovora o kupovini, padaju na teret potrošača/kupca. Trošak vraćanja se obračunava prema važećem cenovniku kurirske službe AKS. Proizvode je potrebno vratiti kompaniji najkasnije u roku od 15 dana od slanja dopisa i/ili obrazca o odustanku od kupovine. 
Kupac nema pravo odustanka od kupovine čiji su predmet proizvodi koji se rade po narudžbini i tačnim uputsvima kupca, odnosno proizvodi koji su prilagođeni kupčevim ličnim potrebama. Ovakvi proizvodi nisu primereni za vraćanje jer su nestandardnih dimenzija i rađeni za određenog kupca. 

Primljeni proizvodi se moraju vratiti neoštećeni i u nepromenjenoj količini, jer ako je proizvod uništen, pokvaren, izgubljen ili se količina proizvoda smanjila, reklamacija se ne može prihvatiti.

Kod odustanka od kupovine, gde je iskorišćen kod za popust ili promocijski kod, ta sredstva se smatraju popustom i ne vraćaju se kupcu. Na tekući račun kupca se vraća uplaćen novac. Povrat novca se radi najkasnije 14 dana od prijema dopisa o odustajanju od kupovine. Zbog efikasnosti, evidencije i tačnosti vraćanja sredstava povrat novca se radi isključivo na tekući račun kupca. Vraćanje plaćenog iznosa se ne može raditi gotovinski..

Adresa za vraćanje proizvoda:

AKS skladište
Maja Vitorović

Vitapur magacin
Pančevački put 91c
11000 Beograd
telefon: 069/151-8658; fix: 011/404-9729

Greške na proizvodu

Kada proizvod ima grešku?

  • kada proizvod nema svojstva koja su potrebna za njegovu normalnu upotrebu;
  • kada proizvod nema svojstva koja su potrebna za njegovu osnovnu namenu zbog koje ga kupac kupuje, a da je prodavac pri tom znao za tu grešku, odnosno trebalo bi da zna;
  • kada proizvod nema svojstva i karakteristike koje su bile navedene ili propisane;
  • kada prodavac isporuči proizvod koji ne odgovara opisu koji je naveden za taj proizvod. 

Odgovornost za nesaobraznost proizvoda

Prodavac kupcu mora isporučiti proizvode u skladu sa dogovorom i odgovara za nedostatke na proizvodu u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Kupac ostvaruje svoje pravo u slučaju nesaobraznosti proizvoda ako o tome obavesti proizvođača u za to zakonom predviđenom roku.

Kupac koji je pravovremeno obavestio proizvođača o nesaobraznosti, ima prava zahtevati da:

  • se otkloni greška na proizvodu
  • nesaobrazan proizvod zameni za ispravan proizvod
  • mu se vrati novac

Procedura kod nesaobraznosti proizvoda

Kupac proizvođača u zakonom predviđenom roku mora obavestiti o nedostacima/nesaobraznosti proizvoda, pisanim putem sa svim detaljima, te da o svom trošku proizvođaču pošalje nesaobrazne proizvode. Kupac je u obavezi da proizvođaču dozvoli pregled proizvoda koji vraća usled nesaobraznosti.
Prava potrošača/kupca u situacijama nesaobraznosti proizvoda uređuje Zakon o zaštiti potrošača republike Srbije.

Troškove transporta snosi pošiljalac, ukoliko nije unapred dogovoreno drugačije.
Pošiljke sa otkupninom neće biti prihvaćene. 

Proizvode pošaljite kurirskom službom AKS na adresu::

AKS skladište
Maja Vitorović

Vitapur magacin
Pančevački put 91c
11000 Beograd

Molimo da nas unapred obavestite o vraćanju proizvoda preko e-mail adrese: reklamacija-zamena@vitapur.rs.