Vodič za kupovinu dušeka

Vitapur vodič za kupovinu dušeka

U poplavi ponuda, pre kupovine dušeka imate dilemu i ne znate koji da odaberete? Ovde je kratak vodič u vidu 10 pitanja i odgovora, koji će vam pomoći da za sebe odaberete i kupite savršen dušek.

1. Da li je visina dušeka važna?

Kada donosite odluku koja bi trebalo da bude visina jezgra, morate uzeti u obzir da su dušeci sa višim jezgrom udobniji, jer vaša ramena i kukovi mogu udobnije utonuti u dušek, lumbalni deo je bolje podržan.


Viši dušek (16 cm ili više)
pruža najviše udobnosti i primeren je za osobe jače konstitucije.
Srednje visoki dušek (14 cm)
pruža optimalnu udobnost i potporu kičmi.
Niži dušek (12 cm) 
pruža optimalnu potporu deci i mladima te vitalnim osobama, koje ne muče problemi sa kičmom.

 
2. Koje dimenzije da odaberete?

Dušek mora da bude najmanje 10 cm duži i širi od dimenzija vašeg tela (telesne visine i širine ramena)
Dušeci sa memorijskom penom su dostupni u svim standardnim dimenzijama, dimenzije dušeka od  lateksa mogu u potpunosti da se prilagode vašim željama i potrebama vašeg tela.
Standardne dimenzije dušeka:
- 90x190cm
- 90x200cm
- 120x200cm
- 140x200cm
- 160x200cm
- 180x200cm

 

3. Koju tvrdoću dušeka da odaberete?

Pogodna tvrdoća dušeka zavisi od vaše telesne težine.

Osobama sa manjom telesnom težinom preporučujemo mekše dušeke, a osobama sa većom telesnom težinom – tvrđe dušeke. Hitex dušeci sa penom, namenjeni su osobama do 95 kg, lateks dušeci su pogodni za sve telesne težine.

3 tvrdoće  dušeka


Mekši dušeci 
dušeci za osobe do 75 kg

Primer:
Dušek Kamilica 14+2 Memory

Tvrđi dušeci
dušeci namenjeni za osobe težine od 75 do 95 kg

Primer:
Dušek Lavanda Comfort 16 cm

Dušeci podesive tvrdoće
dušeci namenjeni osobama iznad 95 kg težine

Primer :
Dušek MemoSilver 18+2 Memory 


 


4. Da li se preterano znojite? Da li vam je važna higijena i svežina dušeka na kome spavate?

Svi naši dušeci imaju perive navlake koje možete da perete kad god poželite i obezbedite sebi konstantnu svežinu.

 

5. Da li imate problema sa kičmom?

Obavezno izaberite dušek sa 7 zona , jer to znači da se krevet sastoji od sedam različitih tvrdoća; ležaj je u lumbalnom delu najtvrđi i na taj način podupire vašu kičmu. U bočnom i ramenom delu, ovi dušeci su mekši i omogućavaju telu da na tim delovima udobno utone. Na ovaj način, vaše telo je pravilno podržano i zauzima ispravan fiziološki položaju, koji eliminiše bol.

Svi Hitex dušeci za odrasle imaju 7-zonski sistem.

7 consko ležišče za popolno podporo hrbtenice

6. Zašto je neophodno da kvalitetan dušek ima kvalitetne letvice?

Kada legnete na dušek, potrebno je da se on prilagodi vašem telu i pritisku. Fleksibilne letvice imaju svojstvo da se prilagode telu u zonama najvećeg pritiska i tako omoguće potpunu udobnost i odličnu potporu telu. Važna funkcija letvica je ventilacija, jer letvice omogućavaju da vazduh cirkuliše, te se vlaga koju telo izluči tokomspavanja i ležanja neće zadržavati u dušeku. Na taj način eliminišete mogućnost razvoja plesni u dušeku, koje su jako štetne po zdravlje. Takođe je preporučljivo da letvice imaju mogućnost podešavanje tvrdoće, da biste mogli da podesite tvrdoću onako kako vam odgovara, ako je potrebno i iz dana u dan.

7. Da li je bolje kupiti bračni krevet ili krevet iz dva spojena dela?

Vitapur - 2 jezgre madraca

Bračni krevet u dva odvojena jezgra je bolji u smislu održavanja i prilagođavanja telu. Takođe, može se desiti da vam je posteljina za bračni krevet preglomazna za veš mašinu koju posedujete, te to otežava održavanje. Nezavisni dušeci se bolje prilagođavaju vašem telu i imaju ortopedska svojstav prilagođena upravo vašem telu. U slučaju da vam smeta mesto spoja dva dušeka, preko njih se može staviti naddušek ili zaštitu za dušek (Kamilica, Lavanda), te će vam zaštita omogućiti potpunu udobnost.

Preporučujemo dušek sa dva odvojena jezgra - MemoSilver 18+2 Memory.

8. Prevrćete se u krevetu?

Čovek se tokom spavanja okrene čak oko 40 puta. Pri tome, dušek treba da se brzo prilagodi, kako bi  pritisak ponovo bio ravnomerno raspoređen po celom telu.
Dušeci od lateksa su pravi izbor jer se, usled svoje elastičnosti, brzo prilagode novom položaju spavanja. Dobro rešenje su takođe dušeci od pene koji imaju dodatni sloj memorijske pene. Takvi su, na primer, dušeci Kamilica i MemoSilver.

9. Da li patite od alergija?

Lateks je antialergijski materijal jer grinje i bakterije u njemu ne mogu da se nastane i množe. Odaberite dušek sa antibakterijskom zaštitom, koja efikasno sprečava razvoj grinja na površini dušeka ili u njegovoj unutrašnjosti. Antialergijska zaštita pomaže rešavanju uzroka alergije, koje kao posledicu mogu imati astmu ili bronhitis.
 

10. Da li zbog stresa teško zaspite?

Ako imate problema da zaspite jer se teško opuštate usled stresa, imamo prirodno rešenje koje će vam pomoći da prevaziđete ovaj problem: pokušajte aromaterapiju lavandom (dušek Lavanda Comfort 16) ili kamilicom (dušek Kamilica 14 +2 Memory). Ovi prijatni mirisi će vas umiriti i opustiti, pa ćete lakše utonuti u san.


11. Kupujete dušeke dužeg životnog veka ?

Proverite koliko godina garancije ima dušek koji razmatrate. U slučaju da prodavac garantuje za proizvod samo jednu ili dve godine, to znači da je životni vek dušeka veoma kratak .
Za sve dušeke VITAPUR – Hitex, sa letvicama, dobijate garanciju od 10 godina.

12. Kupujete dušek za vašeg adolescenta?

S obzirom da se telo vašeg adolescenata još uvek razvija, prikladno je kupiti dušek sa 3 zone i sa 12cm visokim jezgrom. Preporučuju se prirodni materijali koji imaju perivu navlaku (adolescenti se verovatno više znoje, često uče ili jedu na krevetu...)

13. Da li čitate u krevetu ?

U slučaju da želite da čitate u krevetu, izaberite podesive letvice.

Vidite ponudu naših 7-zonskih dušeka i proverite da li imaju sve kvalitete koji su neophodni za vas. Kako da budete sigurni da ste izabrali savršen dušek? Teško. Da li je novi dušek zaista savršen za vas i za vaše spavanje, znaćete tek posle nekoliko noći spavanja u istom.  Zbog toga, nudimo besplatnu 14 - dnevnu probu dušeka.