Vodič za kupovinu dušeka

Vitapur vodič za kupovinu dušeka

U poplavi ponuda, pre kupovine dušeka imate dilemu i ne znate koji da odaberete? Ovde je kratak vodič u vidu najvažniih pitanja i odgovora, koji će vam pomoći da za sebe odaberete i kupite savršen dušek.

1. Da li je visina dušeka važna?

Kada donosite odluku koja bi trebalo da bude visina jezgra, morate uzeti u obzir da su dušeci sa višim jezgrom udobniji, jer vaša ramena i kukovi mogu udobnije utonuti u dušek, a lumbalni deo je bolje podržan.


Viši dušek (16 cm ili više)
pruža najviše udobnosti i primeren je za osobe jače konstitucije.
Srednje visoki dušek (14 cm)
pruža optimalnu udobnost i potporu kičmi.
Niži dušek (12 cm) 
pruža optimalnu potporu deci i mladima te vitalnim osobama, koje ne muče problemi sa kičmom.

 
2. Koje dimenzije da odaberete?

Dušek mora da bude najmanje 10 cm duži i širi od dimenzija vašeg tela (telesne visine i širine ramena). Naši Hitex dušeci su dostupni u svim standardnim dimenzijama.

- 80 x 200 cm
- 90 x 190 cm
- 90 x 200 cm
- 120 x 200 cm
- 140 x 200 cm
- 160 x 200 cm
- 180 x 200 cm

 

3. Koju tvrdoću dušeka da odaberete?

Pogodna tvrdoća dušeka zavisi od vaše telesne težine.

Osobama sa manjom telesnom težinom preporučujemo mekše dušeke, a osobama sa većom telesnom težinom tvrđe dušeke. Hitex dušeci od pene namenjeni su osobama do 95 kg, a dušeci sa oprugama su pogodni za sve telesne težine. 


4. Da li se preterano znojite? Da li vam je važna higijena i svežina dušeka na kome spavate?

Svi naši dušeci od pene imaju perive navlake, koje možete da skinete i operete kad god poželite i obezbedite sebi konstantnu svežinu.

 

5. Da li imate problema sa kičmom?

Obavezno izaberite dušek sa više zona, jer to znači da se krevet sastoji od više različitih tvrdoća po dužini. Ležaj je u lumbalnom delu najtvrđi i na taj način podupire vašu kičmu. U bočnom i ramenom delu, ovi dušeci su mekši i omogućavaju telu da na tim delovima udobno utone. Na ovaj način, vaše telo je pravilno podržano i zauzima ispravan fiziološki položaju, koji eliminiše bol.

Svi Hitex dušeci za odrasle imaju 5 ili 7 zona.

7 consko ležišče za popolno podporo hrbtenice

6. Zašto je neophodno da kvalitetan dušek ima kvalitetne letvice?

Kada legnete na dušek, potrebno je da se on prilagodi vašem telu i pritisku. Fleksibilne letvice imaju svojstvo da se prilagode telu u zonama najvećeg pritiska i tako omoguće potpunu udobnost i odličnu potporu telu. Važna funkcija letvica je ventilacija, jer letvice omogućavaju da vazduh cirkuliše, te se vlaga koju telo izluči tokom spavanja i ležanja neće zadržavati u dušeku. Na taj način eliminišete mogućnost razvoja plesni u dušeku, koje su jako štetne po zdravlje. Takođe je preporučljivo da letvice imaju mogućnost podešavanje tvrdoće, da biste mogli da podesite tvrdoću onako kako vam odgovara, ako je potrebno i iz dana u dan. Za dušeke sa oprugama preporučujumo fiksne, a za dušeke od pene fleksibilne letvice (sa podesivim prstenovima).

7. Da li je za bračni krevet bolje kupiti dušek sa jednim većim jezgrom (180x200 cm) ili sa dva odvojena manja jezgra (2 x 90x200 cm)?

Vitapur - 2 jezgre madraca

Bračni dušek sa dva odvojena jezgra, je bolji u smislu održavanja i prilagođavanja telu. Može se desiti da vam je posteljina za bračni krevet, preglomazna za veš mašinu koju posedujete, te to otežava održavanje. Ova inovacija je idealna za partnere sa različitim navikama spavanja. Jedna strana kreveta se podesi da bude tvrđa, druga da bude mekša ili ih podesite da budu iste tvrdoće. Jezgro se nalazi u jednoj navlaci koja je kompaktna, pa ne dolazi do uleganja na sredini dušeka. U slučaju da vam smeta mesto spoja dva dušeka, preko njih se može staviti naddušek ili zaštita za dušek, što će vam omogućiti potpunu udobnost.

Preporučujemo dušek sa dva odvojena jezgra - MemoSilver 18+2 Memory.

8. Okrećete se u krevetu?

Čovek se tokom spavanja prosečno okrene čak oko 40 puta. Pri tome, dušek treba da se brzo prilagodi, kako bi  pritisak ponovo bio ravnomerno raspoređen po celom telu.
Dušeci od pene su pravi izbor jer se, usled svoje elastičnosti, brzo prilagode novom položaju spavanja. Dobro rešenje su takođe dušeci sa džepičastim oprugama, koji imaju dodatni sloj memorijske pene - dušek Zero Gravity 24 Memory.

9. Da li patite od alergija?

Navlaka dušeka MemoSilver je tretirana jonima srebra, koji obezbeđuju najviši nivo higijene i stvaraju čisto i sveže okruženje za spavanje, stoga je pogodan i za osetljivije ljude, alergičare i astmatičare. Na svim dušecima od pene, navlaka se skida i pere, što je vrlo bitno za ljude sklone alergijama.
 

10. Da li zbog stresa teško zaspite?

Ako imate problema da zaspite jer se teško opuštate usled stresa, imamo prirodno rešenje koje će vam pomoći da prevaziđete ovaj problem - pokušajte aromaterapiju lavandom (Lavanda Comfort 16). Ovi prijatni mirisi će vas umiriti i opustiti, pa ćete lakše utonuti u san. Opustite se kao kralj na našem novom dušeku Antistress Royal od 30 cm, čiji je materijal istkan na poseban način i deluje opuštajuće na vaše telo.


11. Kupujete dušeke dužeg životnog veka?

Proverite koliko godina garancije ima dušek koji razmatrate. U slučaju da prodavac garantuje za proizvod samo jednu ili dve godine, to znači da je životni vek dušeka veoma kratak. Za sve dušeke Hitex, nudimo garanciju od 10 godina, a za maksimalan komfor preporučujemo kupovinu i odgovarajućih Hitex letvica

12. Kupujete dušek za vašeg adolescenta?

S obzirom da se telo vašeg adolescenata još uvek razvija, prikladno je kupiti dušek koji se može prilagođavati različitim položajima spavanja i sa navlakom od prirodnih (bambusovih) vlakana - Bamboowave 4 u 1.

13. Da li često ležite i kada ne spavate ili volite da čitate u krevetu?

Pravi izbor za ovakve osobe bi bio dušek Comfort Spring Air 22. Model koji ima samo pozitivne komentare od strane naših zadovoljnih kupaca, a koji su nam predočili da imaju upravo takve navike.

Pogledajte ponudu naših dušeka i proverite da li imaju sve kvalitete koji su neophodni za vas. Kako da budete 100% sigurni da ste izabrali savršen dušek? Teško. Da li je novi dušek zaista savršen za vas i za vaše navike, znaćete tek posle nekoliko noći spavanja na njemu. Zbog toga, nudimo testni period od 14 dana, nakon koga možete zameniti dušek za drugi model ili tražiti povrat novca. 

13. Želite dušek sa oprugama, a modeli sa džepičastim su vam previše skupi?

NOVO u ponudi - Hitex dušek sa klasičnim oprugama City Wave 20.

Ako želite da saznate više o istraživanju uticaja Hitex dušeka na kvalitet spavanja, kao i komentare kupaca, posetite www.bolje-spavaj.rs