Najčešća pitanja i odgovori

Za vas smo pripremili listu najčešće postavljanih pitanja i odgovore na ista.

Opšte.

1. Koliki je trošak dostave?

a. Prilikom kupovine na našem sajtu:

Savet: trošak dostave možete proveriti tako što ubacite proizvod/e u korpu i odete na pregled korpe, gde je iskazan i trošak dostave.

b. Dostava se vrši na teritoriji republike Srbije.
d. Kod posebnih pogodnosti, moguća je besplatna dostava za sve porudžbine, kada je to jasno naznačeno na sajtu i proizvodima.

2. Koja je dimenzija ovog proizvoda?

Molimo vas da obratite pažnju na padajući meni "opcije" koji se nalazi tačno ispod cene svakog proizvoda na našem sajtu. U padajućem meniju opcije videćete sve dostupne dimenzije/boje za artikal koji vas interesuje. Kada kliknete na željenu dimenziju, prikazaće vam se i cena za tu dimenziju. Dimenzije svakog proizvoda su takođe istaknute i u sekciji "dodatne informacije" koja se nalazi na kraju opisa svakog proizvoda.

3. Kada da očekujem dostavu poručenih proizvoda (čas dostave)?

U 95% slučajeva, porudžbina koju napravite radnog dana do 12 h, biće vam dostavljena sutradan. Usled dešavanja na terenukoja podpadaju u domen "više sile", svoju pošiljku možete pratiti  pozivanjem telefona:
069/80-23-573

Izuzetak su proizvodi koji trenutno nisu na zalihama ili se naručuju: letvice, dušeci od lateksa... U ovim slučajevima, prilikom poručivanja bićete obavešteni o datumu prstizanja poručenih proizvoda.

4. Kako se plaća na rate?

Plaćanje na rate je moguće čekovima građana. Plaćanje može ići do 6 mesečnih rata, pri čemu se prva rata plaća gotovinom prilikom isporuke proizvoda. Skalu za podelu rata pogledajte OVDE. Prilikom kupovine u internet prodavnici www.vitapur.rs, kao način plaćanja označite plaćanje na rate, a naši operateri će vas pozvati da vam daju instrukcije za popunjavanje čekova. Čekovi se seponuju kuriru prilikom isporuke proizvoda.

5. Prilikom online poručivanja označio/la sam plaćanje na rate. Šta dalje?

Naši operateri će vas pozvati da vam daju instrukcije za popunjavanje čekova ili nas pozovite na broj 011/40-40-870.

6. Da li račun važi kao garancija prilikom kupovine Vitapur proizvoda?

Da, važi.

7. Da li mogu lično da preuzmem svoju internet porudžbinu?

Ne, internet porudžbine ne možete lično preuzeti. One vam se šalju na adresu koju ostavite.

8. Obeležio/la sam kao način plaćanja plaćanje predračunom. Na koji račun se radi uplata?

Kod plaćanja preko predračuna, internet operater će vam poslati predračun sa podacima za uplatu (broj računa i poziv na broj). Vitapur žiro račun je kod NLB banke, broj: 310-210608-53. Kao poziv na broj piše se broj vaše porudžbine.

9. Želim iskoristiti vaučer (npr. poklon vaučer) ... Sistem ne prihvata kod za popust. Šta da radim?

Više je moućnosti.  Možda je vaš vaučer istekao, ili se odnosi na određen iznos kupovine, a vaš iznos je manji. Možda ste kod već iskoristili a nije moguće da ga koristite 2 puta. Preporučujemo da nas pozovete na telefon 011/40-40-870 ili nam pišete na e-mail adresu: info@vitapur.rs.

10. Gde i kako dobijam kod za popust/vaučer?

Kod za popust ili vaučer dobijate kod posebnih akcija na internetu, u e-mejling kampanjama, štampanim Vitapur katalozima, posebnim sms akcijama, koje šaljemo onima koji se prijave na naše liste i žele da primaju naša obaveštenja. 

11. Do kada važe akcije objavljene na internet stranici www.vitapur.rs?

Glavne akcije traju od početka do kraja meseca. Za sve ostale akcije istaknuto je na glavnim banerima na sajtu. Ukoliko ne želite da propustite ponudu, pozovite nas ili nam pišite. Najbolje je da poručite artikal sa odloženom dostavom ukoliko iz nekog ličnog razloga niste u mogućnosti da paket primite dok traje akcija.

12. Da li akcije sa interneta važe i u vašim prodavnicama?

Uglavnom važe. Kada akcije važe samo za online kupovinu, to je jasno obeleženo na našem sajtu. Pozovite nas.

13. Da li za kupovinu više proizvoda dobijam dodatni popust.

Ne.

14. Da li vaše proizvode mogu da kupim samo kod vas ili i kod vaših veleprodajnih partnera (Roda, Idea, Mercator, Univerexport ...)?

Vitapur veleprodajni partneri nemaju u svojoj ponudi sve naše artikle. Za asortiman koji imaju u ponudi, ne garantujemo iste cene kao kod nas na sajtu. Sve naše proizvode možete lako i jednostavno kupiti u našim radnjama ili u našoj online prodavnici. 

15. Kakva sve testiranja radite na vašim proizvodima?

Sav tekstilni asortiman ima Oeko-Tex certifikat, što znači da su izrađeni u skladu sa najstrožim evropskim kriterijumima i garantuje da se u našim proizvodima ne nalaze bilo kakve štetne materije. Za isšitivanje dušeka imamo svoj uređaj konstruisan upravo za testiranje dušeka i njegove izdržljivosti za perid 5 i 10 godina upotrebe.

Spavaća soba.

1. Kakva je tvrdoća dušeka od pene?

Dušeke od pene u principu svrstavamo među dušeke srednje tvrdoće. Ako dušeci imaju dodatni sloj memorijske pene, njihovo jezgro je za nijansu mekše. Izuzetak je dušek od pene Hitex MemoSilver 16+2 Memory, koje ima 2 jezdra u jednom dušeku, 2 različite tvrdoće, pa možete birati da li želite da spavate na tvrđoj ili mekšoj strani. Dušek Kamilica 14+2 Memory je mek dušek i pogoduje i za decu i tinejdžere, dok je dušek Lavanda Comfort 16 iz kategorije srednje tvrdih dušeka. 

2. Da li se dušek Hitex Zero Gravity može naručiti u nestandardnim dimenzijama?

Ne, dušek je dostupan samo u standardnim dimenzijama.

3. Naručio/la sam dušek Hitex Memosilver 16+2. Koja strana je tvrda a koja srednje tvrda?

Bela strana jezgra je srednje tvrdoće, zelena strana je tvrđa.

4. Kolika je visina zaštita za dušek Kamilica i Lavanda Comfort?

Zaštite za dušek su osmišljene da bi zaštitile dušek i njihova visina/debljina je cca 1-2 cm.

5. Da li se naddušek od memorijske pene može naručiti u nestandardnim dimenzijama?

Ne, dostupne su samo standardne dimenzije, navedene u padajućem meniju "opcije" kod svakog naddušeka.

7. Gde se proizvode dušeci?

Dušeci su proizvedeni u Sloveniji.

9. Da li dušeci imaju važeće sertifikate?

Naravno. Sve komponente dušeka imaju Oeko-Tex certifikat.

10. Da li posteljina sadrži donji čaršav?

Ne sadrži. Posteljina sadrži jorgansku navlaku i jastučnicu/jastučnice u zavisnosti da li kupujete single 140x200 cm ili double 200x200 cm veličinu.
Budući da se na tržištu nalazi veliki izbor različitih dimenzija dušeka, a nemoguće je napraviti jedan čaršav koji bi odgovarao svim dimenzijama, dušečni čaršavi se kupuju odvojeno pa možete odabrati dimenziju koja odgovara vašem dušeku. U pitanju su pamučni, gusto tkani, elastični čaršavi Lyon, dugotrajni i sa lastišem po donjoj ivici, radi lakšeg nameštanja i fiksiranja za dušek. Imamo ih u raznim bojama i veličinama i možete ih pogledati ovde: Lyon

Posuđe.

1. Da li vaše posuđe sadrži neke štetne materije, pre svega PFOA?

Premaz našeg posuđa ne sadrži perfluorooktanojske kisline (PFOA), koje dokazano negativno utiču na zdravlje ljudi. Takođe, naše posuđe u svom sastavu ne sadrži ni druge štetne materije .

2. Od čega je tačno kameno posuđe?

Zodovi posuđa su od aluminijuma serije 3003, koji je isti za sve posude na tržištu. Koristimo izuzetno čist aluminijum, koji je odličan provodnik toplote i koji se upotrebljava za sve porizvode od aluminijuma koje srećemo na svakom koraku. Ručke su od posebne plastične mase, presvučene premazom, koji omogućava bolji prijem i udobnije korišćenje (softouch premaz).

3. Koja vrsta minerala je u kamenom posuđu?

U prirodi postoji mnogo vrsta minerala, te se za premaze upotrebljavaju kombinacije različitih minerala, a ne samo jedna vrsta. Tačan sastav minerala i postupak izrade je zahtevan tehnološki proces i proizvođačeva poslovna tajna. 

4. Želim naručiti npr. poklopac 28 cm, ali u internet prodavnici piše da nije na zalihama. Kada će ponovo biti na zalihama?

Zalihe redovno obnavljamo, ali ponekad se desi da proizvod više nemamo u magacinu. Ako želite biti obavešteni kada proizvod ponovo budemo imali na zalihama, pišite nam na info@vitapur.rs.

Dom i slobodno vreme.

1. Da li imate prekrivače Sof Touch 4u1 u dimenziji 200x200 cm?

Nemamo. Nismo ih radili u duploj veličini.

2. Koje su dimenzije kofera Scandinavia?

Dimenzije kofera su navedene u sekciji "dodatne informacije" na kraju opisa proizvoda.

  • Dimenzija kofera 65L: 66x42x26 cm
  • Dimenzija kofera 40L: 55x38x23 cm 

Program za decu.

1. Imam dečiji dušek Hitex Kamilica Junior. Koja strana je tvrda a koja meka? Zanima me još do kog uzrasta preporučujete određenu tvrdoću.

Do približno 4 meseca života preporučujemo tvrđu, zelenu stranu dušeka. Za dalje mesece, preporučujemo mekšu, svetlu stranu.