Razlike između dušeka: dušeci sa džepičastim oprugama

  • 18.10.2017.
Razlike između dušeka: dušeci sa džepičastim oprugama

U ovom delu više vremena ćemo posvetiti Hitex dušecima sa džepičastim jezgrom. Pročitajte koje su to njihove najbitnije prednosti.

Opšte karakteristike dušeka sa džepičastim jezgrom

Glavne karakteristike dušeka sa džepičastim jezgrom su opruge. Radi se o malim, individualnim oprugama, koje deluju svaka za sebe, a pritom prate oblik tela i kičmi nude savršenu potporu kako bi ostala u pravilnom položaju. Džepičaste opruge podupiru telo po čitavoj dužini te omogućavaju kičmi pravilan položaj kako bi se mišići u toku sna opustili i odmorili uz što manje pomeranja.

Svaka opruga je obučena u pamučnu tkaninu što joj daje izdržljivost, a ujedno i prozračenost. Dušeci sa džepičastim jezgrom su naime poznati kao najprozračniji dušeci te su primereni i onima koji se u toku noći prekomerno znoje.

Koje su prednosti dušeka sa džepičastim oprugama? 

Napredna tehnologija samostalnih opruga omogućava odziv samo onih opruga na koje telo vrši pritisak, pa je iz tog razloga kičma uvek u pravilnom položaju. Takođe, džepići su oni koji utiču na ravnotežu i nesmetano spavanje dve osobe na bračnom krevetu, iako između partnera postoji velika razlika u težini. Opruge omogućavaju više udobnosti, a spoljašnje negativne faktore koji utiču na loš san smanjuju na minimum. Zbog sistema džepičastih opruga, spavaćete mirnije i udobnije bez obzira na to da li vaš partner često menja položaj spavanja ili ne.

Dušeci od džepičastih opruga su uglavnom 7-zonski

Isto kao i dušeci od pene i lateksa, većina dušeka sa džepičastim oprugama su ergonomski oblikovani i 7-zonski, što znači da kičmu podupiru ravnomerno i pravilno. Sedam predela različitih oblika i tvrdoće se u tančine prilagođavaju telu te na taj način obezbeđuju pravilnu potporu u predelu glave, ramena i kukova, lumbalnom delu tela i nogama. Kičma u položaju ležanja na boku ima oblik ravne crte i dobar fiziološki položaj.

Kome savetujemo dušeke sa džepičastim oprugama?

Dušeci od džepičastih opruga su viši i kompaktniji te se savetuju svima kojima takvi dušeci odgovaraju. Zbog svoje elastičnosti i kompaktnosti su primereni osobama sa više kilograma. Obzirom da važe za najprozračnije dušeke, odličan su izbor i za osobe koje se u toku noći prekomerno znoje.

I dušeci od džepičastih opruga moraju imati podlogu od letvica

Obzirom da su dušeci od opruga elastični, fleksibilne letvice nisu primerena podloga. Bez obzira na to, dušeci moraju biti postavljeni na letvice. Podloga mora biti ravna, bez elastičnih letvica. Mi vam savetujemo letvice Hitex AirFlex Comfort.

Proveri ponudu dušeka sa džepičastim oprugama >>

Dušeci Hitex. Dokazano bolje spavanje.

Share News