Razlike između dušeka: dušeci od pene

  • 1.10.2017.
Razlike između dušeka: dušeci od pene

Dušeci Hitex su izrađeni od različitih materijala: visokoelastične pene ili od fleksibilnih džepičastih opruga. Dobro su nam poznate razlike između dušeka, a to saznanje nam olakšava izbor dušeka koji će najviše odgovarati našim potrebama. 

Ovoga puta pričamo detaljnije o dušecima od pene.

Dušeci od pene

Dušeci od pene važe za osnovne dušeke, ali iz godine u godinu potražnja za njima raste.

Karakteristike dušeka od pene 

Za izradu udšeka od pene, koristi se hladno valjana pena. To je visokoelastična pena, koja savršeno prati oblik vašeg tela te mu nudi najbolju potporu.

Dušeci od pene glase za najšire rasprostranjene i najdostupnije dušeke, a predstavljaju dobar odnos cene i kvaliteta. Svi Hitex dušeci su izrađeni od hladno valjane pene koja našem telu daje optimalnu potporu. Ova vrsta pene je elastična taman toliko da se dobro prilagođava obliku tela. Za dodatnu udobnost smo nekim dušecima dodali sloj memorijske pene. Memorijska pena omogućava bolje opuštanje tela, jer prepoznaje svaku njegovu tačku pritiska te je oslobađa i rasterećuje.

Svi dušeci od pene su 7-zonski što znači da su sastavljeni od sedam delova različitog oblika i tvrdoće, a koji se u potpunosti prilagođavaju telu. 7-zonski dušeci su ergonomski oblikovani i telu obežbeđuju pravilnu potporu u predelu glave, ramena, kukova, lumbolnog dela i nogu. Prilikom ležanja na boku, kičma  ima oblik ravne crte i pravilan položaj. 

Navlaka koja se skida i pere

Poželjno je da se kod dušeka navlaka može skinuti i oprati. Svi Hitex dušeci imaju navlaku koja se skida i pere, pa ćete u slučaju prosipanja tečnosti, hrane i drugih fleka moći da je skinete, operete i takoi održavate konstantno čistom.

Deo navlake koji u sebi sadrži memorijsku penu, ne može se i ne prati.

U našoj ponudi imamo i dušeke sa navlakom u kojoj su esencijalna ulja lekovitih biljaka: kamilica i lavanda. Obe biljke aromaterapijom deluju umirujuće na san. Samo pazite - ukoliko imate poteškoće sa alergijama, izbegavajte navlake sa aromaterapijom i koristite obične, bez bilo kakvih esencija.

Kome savetujemo dušeke od pene?

Dušeci od pene su namenjeni osobama prosečne telesne građe, za mlađu populaciju i decu. Savetujemo ih osobama sa telesnom težinom do 90 kg.

A letvice?

Kada se odlučite za kupovinu dušeka od pene, obavezne su letvice kao podloga. Letvice moraju biti elastične i u gumenim držačima. Samo kombinacija dušeka od pene i latoflex letvica pružiće vam savršen rezultat spavanja. Letvice su od značaja jer obezbeđuju veću udobnost, pravilnu potporu tela u toku sna i bolje prilagođavanje dušeka. Ujedno, sprečavaju nastanak ulegnuća u  dušeku, deformacije pene i omogućavaju da dušek "diše" tj. da se u njemu ne zadržavaju vlaga i toplota, što u zimskim danima, posebno u u prostorijama koje se nedovoljno greju, može da izazove kondenzaciju i buđ.

Proveri ponudu dušeka od pene >>

Dušeci Hitex. Dokazano bolje spavanje.

Share News