Kakvu posteljinu treba odabrati za hladnije dane?

  • 15.1.2018.
Kakvu posteljinu treba odabrati za hladnije dane?

Svaka sezona zahteva prilagođavanje materijala i u spavaćoj sobi. Za topliji period godine biramo lagane, prozračene materijale, a za hladnije dane izbor su deblji i topliji materijali. Kakve posteljine su idealan izbor za zimu? Pročitajte u tekstu koji sledi...

Kakvu posteljinu treba odabrati za hladnije dane?

Kako dolaskom hladnijih dana menjamo garderobu, dobro je promeniti i posteljinu tako da nam noću bude prijatno toplo. Kvalitet sna svakako zavisi i od izbora odgovarajuće posteljine. Svakog dana smo umotani u posteljinu barem 7 sati. Budući da smo u direktnom kontaktu sa materijalom od koga je posteljina izrađena, kvalitetni materijali i adekvatan način održavanja posebno su važni, kako bi san bio najbolji.

Odaberite najbolju posteljinu

Posteljina je izložena mnogim opterećenjima svakog dana, jer u njoj ležimo, pokrivamo se njom... Posteljina mora biti kvalitetna i otporna, jer se treba često prati. Naravno, najbolja je od prirodnih materijala kao što su pamuk, saten, svila. Prirodni materijali apsorbuju vlagu koju naše telo oslobađa tokom spavanja.

Posteljina za hladne zimske dane

Svako od nas ima svoje navike, mnogi čak ne razmišljaju o menjanju posteljine tokom hladnijeg perioda godine. Na primer, klasične pamučne ili pamučno-satenske posteljine odgovaraju upotrebi tokom cele godine. Određena grupa ljudi se ipak tokom zime voli umotati u toplu posteljinu. Jedna od toplijih posteljina svakako je posteljina od flanela. Posteljina od flanela je sa obe strane blago neravna, što znači da je deblja, a time i toplija. Ima posebno brušenu površinu i zbog toga je još mekša i udobnija. U svakom slučaju, posteljina od flanela idealna je za hladne zimske noći. Nove posteljine dostupne su i u Vitapuru. Proverite koje >>

Par reči o održavanju posteljine

Posteljinu na krevetu je dobro zameniti na svakih 14 dana. U slučaju čestih pranja, gubi se na trajnosti i kvalitetu. Cena posteljine nije merilo kvaliteta, ali ponekad igra važnu ulogu. Često se jeftinija posteljina brže ošteti, ispere ... Srednje skupe i skupe posteljine izrađena su od gustog materijala i mogu se koristiti dug period. Šarene posteljine treba prati na nižim temperaturama (do 40 stepeni), jer ćete na taj način duže zadržati intenzitet boje. Svetle posteljine (bele, bež boje) mogu se prati na višim temperaturama. Naravno, nemojte zaboraviti da proverite oznake održavanja pre pranja.

Sušenje i peglanje posteljine

Posteljinu je najbolje sušiti na otvorenom, na svežem vazduhu i vetru. Kada je posteljina osušena, preporučljivo ju je odmah peglati.

Share News