Recept: Nasuvo sa krompirom i spanaćem

  • 20.10.2017.

Vojvođani vole "nasuvo" - njihovo starinsko posno jelo, od testa rukom mešenog i rastanjenog oklagijom, sa kockicama kuvanog krompira i prženog crnog luka. A "nasuvo" je ovoga puta malo modifikovano i, za sve one koji vole spanać, sigurno neće biti zamerke ovom posnom jelu!

Rezanci nisu mešeni već kupljeni u radnji, ali ako imate vremena preporučujem da napravite svoje. Rezanca sam obarila skupa sa isečenim kockicama krompira. Nije korišten ni svež spanać već je i on ovoga puta kupljen briketiran i zamrznut. Spanaću je sada sezona pa možete nabaviti svež na obližnoj pijaci. Jelo će biti lakše i aromatičnije.

Sastojci za 2 osobe:

- 200 gr čipkastih rezanaca
- 2 veća krompira
- zamrznuti briketirani spanać - 8 briketa ili svež
- so, biber, začin za supu

Krompir oljuštite i isecite na sitnije kockice. Kockice krompira stavite da se kuvaju, pa na pola kuvanja ubacite u istu šerpu i izlomljene čipkaste rezance. Posolite malo. Skuvano ocedite. U posebnoj široj a dubljoj posudi ili tiganju, na malo ulja pustite da se otope do pola briketi smrznutog spanaća, pa preko njega izručite ocedjen krompir i rezance. Začinite po ukusu i mešajući lagano sačekajte da se spanać ujednači sa ostalim sastojcima. Možete dodati belog luka ako volite, ja sam ovoga puta to preskočila.

Prijatno!

 

 

 

 

 


Rosmarino kuvarica Snežana Gavrančić

Recept pripremila

Snežana Gavrančić

Kuvarica i blogerka

www.bonappetitns.com

Share News