Sočni krompir pod "jorgan" slaninom

  • 12.3.2016.
Sočni krompir pod "jorgan" slaninom

Slika govori više od 1000 reči, a za ukus krompira koji je pečen pod kriškama lepe mesnate slanine ne treba vam ni slika a ni reči. Dovoljno je da zamislite i verovatno već osetite i miris i ukus!

Recept za vas pripremila Snežana Gavrančić a u posuđu Rosmarino Hot Stone

Sastojci za 2 osobe:

- 3 srednja krompira očišćena i isečena na tanke kriške
- 200 ml vode
- 1 kašikica začina za supu
- biber, sušeni list peršuna ili ruzmarin – pospite šta volite
- 4 režnja mesnate barene slanine

i naravno, pekač Hot Stone sa žičanim umetkom!

ovalni_pekac_sa_kokoskom

Krompir oljuštite pa ga isecite na tanke pljosnate kriške kao za musaku, poslažite ga na dnovitapur pekača,
prelijte vodom i pospite začinima.

Preko njega spustite žičani umetak i na njega poslažite režnjeve slanine zasečene na par mesta. Poklopite i stavite u rernu na 200 stepeni 40-45 minuta.

Nema potreba da otvarate poklopac i proveravate, slanina neće zagoreti, a u isto vreme ispustiće višak masti po krompiru i tako mu dati slastan ukus, prosto će se topiti u ustima!

 hjgfzfdz 

Share News