Kako na prirodan način očistiti zamašćenu rernu?

  • 28.2.2017.
Kako na prirodan način očistiti zamašćenu rernu?

Čišćenje rerne je uglavnom prava noćna mora. Istina je da na tržištu postoje različita sredstva za čišćenje masnoće iz rerne, ali su previše agresivna i mogu doći u dodir sa hranom. Ali, mi predstavljamo alternativne metode ;) Ovog puta predstavljamo sredstvo za čišćenje pećnice koje je potpuno prirodno, kojim ćete se na lagan i jednostavan način rešiti masnoća iz rerne.

Prvo iz rerne izvadite sve posude za pečenje. Na srednju metalnu rešetku, stavite dubok tiganj (koji ima metalne drške i može u rernu), u koji može stati 1,5 litar vode. Rernu uključite na 100 stepeni i ostavite je tako jedan sat. U tih sat vremena će se u rerni stvoriti para, koja će omekšati masnoću i tako olakšati čišćenje.

Rernu pustite da se ohladi i nakon toga je obrišite mokrom krpom.

Ali još niste gotovi! Sada je na redu priprema „čarobnog“ sredstva za čišćenje. Uzmite posudui u nju stavite dve kesice soda bikarbone, 5 kašičica alkoholnog sirćeta i sok od jednog limuna. Masu dobro promešajte i premažite njom celu rernu. Pričekajte 5 minuta da sredstvo počne da deluje. Rernu obrišite sunđerom, a zatim običnom krpom.

Rezultat je izuzetno čista rerna bez upotrebe agresivnih sredstava za čišćenje. :)
Vitapurov savet u kuhinji: priuštite sebi Rosmarino pekače sa uefektom vrućeg kamena. Pecite u njima sa minimalnom količinom ulja i masti, a time će i vaša rerna duži period ostati čista.

Pogledajte i ostale proizvode posuđa Rosmarino na našoj stranici pod nazivom „Kuhinja“.

Share News