Dekorativne ćebiće i jastuke upotrebite na više načina

  • 30.10.2017.
Dekorativne ćebiće i jastuke upotrebite na više načina

Sve hladniji dani nas nagone da češće posežemo za toplim i mekanim dekorativnim ćebićima, pokrivačima, prekrivačima i jastucima. Kako možemo dekorativne porizvode upotrebljavati na druge načine i kako ih pravilno održavati, pročitajte u tekstu koji sledi.

1. Kao toplo ćebe ili jastuk. Prilikom gledanja televizije, čitanja knjige ili uživanja u toplom čaju, na terasi, rado se uvijemo u toplo i mekano dekorativno ćebence i naslonimo na udoban jastuk. Čak i kada putujemo kolima ili avionom, oni nam pomažu da putujemo udobnije. 

2. Kao efektan modni dodatak enterijeru. Svi volimo da se ulepšavamo modnim detaljima: nakit, šalovi, marame, torbe… Onda možete i svoj prostor oplemeniti odgovarajućim dodacima. Dekorativna ćebad i jastuci mogu vam poslužiti da razigrate ili dopunite svoj stan. Tu važi jedno jedino pravilo - da izaberete dezene i boje koje pristaju ostalom enterijeru prostorije. Ukoliko imate prostor opremljen tamnijim nameštajem, biće bolje da upotrebite dekorativne predmete svetlijih ili pastelnih boja. Ukoliko je vaš nameštaj svetlijih nijansi, možete se poigrati dekorativom tamnijih tonova i različitih kombinacija boja. Dekorativnim prekrivačima možete prekriti vaš kauč ili fotelju, samo ih nemarno prebacite preko nameštaja kako biste postigli bolji efekat. Ne samo da će sedenje biti udobnije, već ćete detaljim takođe dati više živosti svom prostoru, a vaše omiljeno mesto za sedenje će biti zaštićeno od prašine i prljavštine. Ukrasite dekorativne jastuke za sedenje na sjedištu, kauču ili fotelji. Svoj kauč i fotelju ukrasite dekorativnim jastucima.

3. Kao praktičan poklon. Ponekad nemamo apsolutno nikakvu ideju šta pokloniti za rođendan, kada idemo u posetu ili za praznike. Darujemo različite vaučere za poklone, što ponekad može biti potpuno bezlično. Zašto ne pokloniti mekane i udobne dekorativne proizvode, kojima će svi definitivno biti oduševljeni.

Kako održavati dekorativne proizvode?

Dekorativni proizvodi se najčešće rade od poliesterskih vlakana a razlog za to je praktične prirode. Dok se pamuk, svila, lan mogu skupiti prilikom pranja, to nije slučaj sa poliesterom. Takođe, poliester je daleko izdržljiviji materijal, koji duže zadržava boju, manje se haba i ne gubi svežinu ni posle više pranja.

Dekorativne proizvode perite na 40°C

Još jedno pravilo, koje bi bilo dobro da poštujete. Dekorativni proizvodi su uglavnom izrađeni od poliesterskih vlakana ili kombinacije prirodnih i sintetičkih materijala i podnose pranje na nižim temperaturama. Možete ih prati u mašini za veš, na 40°C ili u skladu sa uputstvom datim na ušivnoj etiketi. Dekorativu možete sušiti u mašini za sušenje ali na najnižoj temperaturi!
Preporučujemo da tamnije i svetlije boje perete odvojeno, bez potapanja. Ali možete koristititi i maramice za hvatanje boja.

 

U periodu od 30.10.2017. godine, kupite Vitapur i Svilanit tekstilne proizvode u vrednosti od 1.990 din i više i na poklon dobijate kutiju od 10 maramica Henkel Hvatač boja K2r. Akcija traje dok traju zalihe poklona.
http://www.vitapur.rs/dom-i-slobodno-vreme


U Vitapuru vas čeka bogat izbor dekorativnih prekrivača, ćebadi i jastuka.

Ukoliko još niste, nabavite dekorativne prekrivače, ćebad i jastuke iz naše ponude. Imamo širok izbor raznih dekorativnih jorgana i jastuka: različite boje - od svetlih do tamnih, različitih dezena - elegantno, prestižno, floralno, geometrijski... Izaberi za sebe i svoje voljene samo najbolje. Zagrljaj toplote i mekoće za hladne dane.

Share News