Čišćenje organizma posle praznika

  • 10.1.2018.
Čišćenje organizma posle praznika

Novogodišnji i božićni praznici pojedincima će doneti ne baš omiljeni poklon - nekoliko kilograma viška. Kako biste se osećali bolje u prvim danima januara, učinite nešto za sebe i očistite svoje telo od nagomilanih masnoća i toksina koje ste uneli tokom praznika.

Pročitajte 5 jednostavnih saveta za efikasnu detoksikaciju.

1. Pijte puno vode.

Voda podstiče funkciju bubrega i tako eliminiše toksine iz tela. Ako ste za vreme praznika konzumirali tešku hranu, unos vode je još važniji. Voda će podstaći probavu i osećaćete se mnogo bolje. Ako niste ljubitelj obične vode, svoje telo možete čistiti i konzumiranjem zelenog čaja sa limunom.

2. Jedite zdraviju, manje kaloričnu hranu.

Zamenite masnu, tešku hranu i deserte za manje kaloričnu hranu. Posebno se preporučuje veći unos voća i povrća. Od voća možete uživati u šljivama, smokvama, kiviju, kruškama, jabukama... a od povrća se posebno preporučuje kupus, dok su žitarice i mahunarke također odličan izbor. Možete krenuti sa laganim mesom i orasima.

3. Dopunite rezerve vitamina C.

Uz pomoć voća i povrća, u svoje telo ćete uneti izuzetno važan vitamin C. Takođe možete uzeti i nekoliko šumećih tableta sa višim sadržajem vitamina C, koji se smatra odličnim antioksidansom jer štiti od slobodnih radikala i toksina.

4. Budite fizički aktivni.

Obzirom na to da ste tokom praznika jeli i pili dosta kalorično, osećaćete se mnogo bolje i lakše ako svaki dan barem malo hodate. Počnite laganim hodanjem i vežbama i postupno idite ka dužem i aktivnijem treningu. Vežbajte barem 3 puta nedeljno. Tokom vežbanja ćete se znojiti i kroz znoj iz tela uklanjate otpadne materijale koje ste uneli u sebe tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

5. Idite u saunu.

Sauna je sjajan način za uklanjanje svih otrova iz vašeg tela. Finska sauna je najtoplija, sa temperaturama u rasponu od 70 do 100 stepeni. Telo se pokreće na puno načina i time eliminiše brojne otpadne materije. Vruć vazduh finske saune takođe savršeno opušta mišiće koji mogu biti umorni od stresnih novogodišnjih zabava. Boravkom u sauni ćete dodatno ojačati vaš imunološki sistem i poboljšati cirkulaciju. Infracrvenu saunu karakteriše prodiranje dublje u telo i zagrevanje unutrašnjih organa. Osim toga, ona takođe podstiče cirkulaciju, stimuliše metabolizam i povećava potrošnju kalorija. Temperatura infracrvene saune je između 50 i 60 stepeni. Ova vrsta saune je pogodna i posebno sigurna za one koji ne podnose visoke temperature.

Očistite svoje tielo na način koji vama najviše prija i u kom uživati. Pa, srećno ;)

Share News