Bambus i za hladnije noći?

  • 25.2.2016.
Bambus i za hladnije noći?

Iako se zbog izuzetne prozračenosti bambus čini materijalom primerenim samo za leto, njegova sposobnost odličnog regulisanja toplote i vlage dobrodošla je i u hladnijim noćima. Osobe sklone alergijama, koje imaju respiratorne poteškoće tokom cele godine, biće oduševljene bambusom i porizvodima od bambusovih valakna. Bambus je, zbog jedinstvenih ekoloških svojstava, tkanina  bambusbudućnosti, a više o njemu možete pročitati ovde.

Bambus je pravo čudo prirode i zbog njegovih jedinstvenih prednosti nad sintetičkim vlaknima, sve više se koristi za proizvodnju odeće i posteljine. Bambusovo vlakno je izuzetno prozračeno, reguliše toplotu i  pruža prijatan osećaj svežine. Kako je prerez bambusovog vlakna pun različitih mikrootvora i rupica, ima mnogo bolju apsorpciju vlage, a samim tim je prozračeniji. Svojom jedinstvenom mikro-strukturom, navlake i pokrivači od bambusovih vlakana mogu apsorbovati i ispariti znoj u nekoliko sekundi. Takvi materijali pružiće vam vrlo prijatan osećaj hlađenja, te tom svojom osobinom pozitivno uticati na smanjenje prekomernog znojenja tokom spavanja. Navlake, pokrivači i jastuci od bambusovih vlakana su preko leta za 1-2 stepena C hladniji od uobičajnih navlaka i pokrivača, a tokom zime utoliko topliji! Pokrivač i jastuk od bambusa odlično su i praktično rešenje preko cele godine! Bambus je ekološki materijal i raste bez upotrebe pesticida.

Bambus je jedna od najbrže rastućih biljaka na svetu. Pojedine vrste bambusa narastu i do 100 cm u jednom danu! Bambus pripada porodici trava, nakon seče ponovno izraste iz istog stabla i ne treba ga ponovno saditi. Osim toga, proizvodnja bambusa moguća je bez pesticida i veštačkih đubriva, što je zasigurno jedna od glavnih prednosti u izradi bambusovih proizvoda za zdravo spavanje, kao i za izradu odeće.

Zašto bambus? Recimo - zašto ne?

Vitapur pokrivači i jastuci od bambusa izrađeni su od bambusovih vlakana, koja odlično apsorbuju vlagu, sprečavaju rast bakterija i vrlo su pogodni za osobe koje se prekomerno znoje tokom spvanja.bambus pokrivač

Bambus apsorbuje vlagu 3-4 puta bolje od pamuka. Preuzima vlagu sa našeg tela, koja potom ispari, te osigurava suvu i prijatnu okolinu za spavanje.

Još jedna prednost organskog bambusa - prirodna zaštita od bakterija i alergena. Bambus sadrži antialergijsku zaštitu koja na prirodan način sprečava razmnožavanje bakterija te tako sprečava nastanak neprijatnih mirisa. Da li ima nešto lepše od trenutka kada se uveče pokrijete pokrivačem prijatnog mirisa i punog svežine?
Pokrivači od bambusa mogu se prati i veoma su jednostavni za održavanje. Nakon pranja u mašini za veš, pokrivač se neće skupiti i promeniti dimenziju. Pranjem ćete ukloniti kućnu prašinu i polen koji su glavni alergeni.

bambus-program

Share News