9 najčešćih novogodišnjih odluka

  • 29.12.2017.
9 najčešćih novogodišnjih odluka

Godina se bliži kraju, a mnogi od nas imaju različite popise odluka za narednu godinu. Mi u Vitapuru i Svilanitu smo obećali da ćemo 2018. imati još mnogo odličnih proizvoda, da ćemo raditi u interesu naših kupaca i da ćemo se mnogo smejati, svakog dana. :) Pogledajmo zajedno koje su to najčešće novogodišnje odluke, koje je svako od nas bar jednom doneo. Pitanje je držimo li ih se?

1. Počinjem da vežbam odmah posle januarskih praznika.

Kada je najbolje krenuti sa sportskim aktivnostima, ako ne sa novom kalendarskom godinom? Naravno, u to vreme obećavamo sebi da ćemo se više kretati i uopšte "živeti" fizički aktivniji život. Isto ovo odlučimo i u junu, pred odlazak na more. :)

2. Na jelovniku ćemo imati više voća i povrća.

U novoj godini ćemo se odupreti gotovo svim slatkim iskušenjima i češće jesti voće i povrće. Vrlo poznata izreka, koju je mnogo teže sprovoditi nego što se čini na prvi pogled.

3. Zauvek prestajem da pušim!

Odluka da ćemo prestati sa pušenjem najčešće se smatra naredbom. Prema statistikama, samo mali procenat ljudi stvarno uspeva ostaviti pušenje u svetlu novogodišnjih odluka. Možda ćete uspeti ove godine! Dr\imo vam palčeve!

4. Neću nepotrebno trošiti i više ću štedeti.

U svakom slučaju, sa početkom nove godine više nema prostora za bezumno trošenje. Nova godina donosi više uštede. Pitanje je hoćeš li istrajati u ovoj odluci.

5. Posvetiću više vremena sebi i svojoj porodici.

Tokom godine mnogo puta obećavamo da ćemo u narednim danima naći više vremena za sebe i da ćemo se staviti na prvo mesto. Koliko zaista uspevamo u tome?

6. Neću više konzumirati alkohol.

Čak i pre kraja godine ova odluka se čini potpuno izvodiva, ali već doček Nove godine može pokvariti plan. Pogotovo ako proslava traje nekoliko dana. 

7. Sledeće godine postajem volonter.

Dobro se dobrim vraća. Sledeće godine priključi ćemo se dobrovoljnom vatrogasnom društvu, pomoći ćemo u staračkom domu, uključujemo se u rad Crvenog krsta itd. Naravno, neki od vas će to primeniti, drugi ne. Istina je da svako može učiniti nešto po tom pitanju. Nikada ne znamo kada će nama trebati pomoć.

8. Ukloniću stres iz svog života.

Nema više stresa! Stres narušava psihičko i fizičko zdravlje. Svi to znamo,ali se premalo obaziremo na to. Nova godina je vreme za promenu.

9. Posetiću nova mesta

Svi želimo putovati i otkrivati nova mesta, ali često zbog nedostatka vremena to ne radimo. Promenimo to, sa novom godinom ostvarimo svoj cilj – putujmo barem dva puta godišnje.

To su 9 najčešćih odluka koje ćemo više ili manje uspešno ispuniti u novoj godini. Ako imate drugačije predloge, svakako ih podelite sa nama.

SREĆNI PRAZNICI!

Share News