7 efektnih ideja za prazničnu dekoraciju doma

  • 27.12.2017.
7 efektnih ideja za prazničnu dekoraciju doma

Veseli decembar uz sve ostale radosti, donosi i jednu posebnu, prazničnu atmosferu u naše domove. Svako od nas se potrudi da svoj omiljeni kutak ukrasi na njemu svojstven i kreativan način. Mi smo u potrazi za idejama za praznično ukrašavanje doma naišli na neke vrlo efektne i danas ih delimo sa vama.

Jednostavno i kreativno

Nemojte zaboraviti – manje je više. Ornamenti i ukrasi mogu biti drveni, plastični, stakleni, od papira ... mogućnosti su bezbrojne.

1. Ukrašavanje dekorativnih jastuka.

Ukrašavanje dekorativnih jastuka može biti vrlo zabavan zadatak. Jastuke možemo ukrasiti dekorativnim vrpcama kako bi izgledali kao poklon. Pronađite marame, šalove u boji, omotajte ih oko jastuka sa svih strana i privežite ih u sredini u dekorativnu mašnu. Izgleda očaravajuće!

2. Svečano uređenje stola.

Ukrasite sto za kojim će se porodica okupljati dok traju praznici, jer tada imamo priliku da nekoliko slobodnih dana iskoristimo za uživanje u društvu naših najmilijih osoba. Pronađite neki veći tanjir na koji ćete dodati nekoliko ukrasa, pesak u boji, par plastičnih bočica ili svieće. Takođe možete uzeti veće čaše ili vazu, dodati vrpce, božićne kugle i postaviti ih na kuhinjski sto, sto u dnevnoj sobi, na komodu ili na neko drugo mesto prema svom izboru.

3. Razni drveni ornamenti.

Drveni ornamenti daju prostoru topao i nešto drugačiji prirodan, prijatan izgled i atmosferu. Ako ste vešti, možete ih napraviti sami, ili ih možete kupiti od domaćih proizvođača. Podržite kreativne i vredne ljude.

4. Prirodni ukrasi

Pripremite veću vazu, može i neku podnu a tokom prijatne šetnje kroz prirodu pokupite različite grane, veće i manje. U vazu stavite prikupljene grane a na njih okačiti ukrase u svojim omiljenim bojama, razne vrpce i mašne.

5. Praznično ukrašavanje starih sanki

Ako imate neke stare drvene sanke kod kuće, možete ih jednostavno preoblikovati u savršen praznični ukras. Prefarbajte ih omiljenom bojom, ukrasite trakama, mašnama i drugim ukrasima po želji. One vam mogu poslužiti i kao odlično postolje za novogodišnju jelku, jer na njih može stati baš mnogo poklona, što će decu posebno obradovati!

6. Papirnati ukrasi i dekoracija od testa za kolačiće

Najlakši način za ukrašavanje doma je pravljenje dekoracije od papira. Koristite papire različitih boja i isecite različite oblike kao što su Sneško Belić, snežne pahuljice, jelke... i nanižite ih na kanap koji se može raširiti po sobi ili stavite ukrase na prozore, u obliku trakastih zavesa. Ukrasi se takođe mogu napraviti od testa koje se može jesti nakon praznika. U ovom slučaju birajte recepte za testo koje mće osati sveže više dana. Preporučujemo medenjake ili džinžer kolačiće.

7. Ukrašavanje kvake na vratima

Mali detalji su važni, pa kvaku na vratima možete ukrasiti velikom mašnom.

Ovo su samo neke ideje koje će vam pomoći da u decembru svoj dom učinite svečanijim i napravite prijatnu i toplu atmosferu.

Share News