Otkrivamo - zašto mlade devojke vole starije muškarce?

  • 30.3.2016.
Otkrivamo - zašto mlade devojke vole starije muškarce?

Nije retkost da se devojke u svojim dvadesetima zaljube u muškarce starije dobi. Neki se još uvek tome čude, ali činjenica je da je ta pojava sve češća u našem društvu. Otkrivamo za va šta to imaju stariji muškarci, a mlađi nemaju i zašto mlađe devojke vole starije?

Mary-Kate Olsen i Olivier Sarkozy

Kada su mediji objavili vest o venčanju između 25-godišnje Mary-Kate Olsen i, skoro dvadeset godina starijeg, polubrata bivšeg francuskog predsednika Oliviera Sarkozy-ja, javnost skoro da je bila šokirana. Ovaj 42- godišnji tajkun modnu dizajnerku iz nekad
omiljene dečije TV serije 'Puna kuća' sigurno nije osvojio svojim novcem. No šta je to što je osvojilo ovu tananu, romantičnu bliznakinju i šta je to mnoge druge devojke privuklo starijim partnerima?

Psiholog Christie Hartman autorka knjige 'Changing your game: A Man's Guide to Success with Women' veruje da devojke poput Olsenove u starijim muškarcima traže određenu zrelost, poverenje, mudrost i druge stvari koje im mlađi muškarci ne mogu pružiti.

Muškarci u dvadesetima, pogotovo mlađi od 27 godina mogu biti vrlo nezreli, ne znaju šta žele postići u životu i imaju poteškoća pri uspostavljanju dubljih, smislenijih i kvalitetnijih odnosa. Naravno, ovo se ne odnosi na sve muškarce. Između ostalog, stariji muškarci imaju više hrabrosti, čak su i bolji ljubavnici. Sa tim se slaže i stručnjak za partnerske odnose Karla Moore koja ističe: 'Dok sam bila sama u dvadesetim godinama, privlačili su me stariji muškarci. Mislim da su žene otvorene za različite muškarce, važnije od starosti je ono što muškarac može ponuditi. Dakle ne biraju samo partnere svojih godina. Stariji i iskusniji muškarci ženu mogu kvalitetnije seksualno zadovoljiti.'

Baš kao što postoje prednosti takve veze, isto tako može doći i do komplikacija. Mlade žene često ne vide širu sliku i nisu svesne da stariji muškarci imaju neki 'prtljag', kao što su bivše supruge, deca i td. "Mlada devojka se može 'izgubiti' u komplikovanom okruženju, možda čak i postati maćeha njegovoj deci, a nije ni svesna šta ta uloga nosi sa sobom", pojašnjava Moore i dodaje: 'Žena koja se upušta u takav odnos mora biti prilično jaka i na to spremna. Ako ste žena u dvadesetima i nađete se u takvoj vezi, budite iskrene prema samoj sebi i slušajte svoje instinkte. U svakom slučaju budite svesne da zaslužujete samo najbolje.'
Hartman savetuje da ako situacija postane previše komplikovana i ima negativan uticaj na vas i vaš život možda najbolje odustati. Na kraju krajeva - mlada ste žena i pred vama je ceo život.

Želje i potrebe nežnijeg pola često su zahtevne i ako ih ne uspeju zadovoljiti mlađi muškarci, često se okreću starijim muškarcima. Danas je ovaj koncept društveno prihvatljiv, ali još uvek nailazi na kritike i poglede koji daju do znanja da ljudi ne odobravaju takve veze u potpunosti. No, činjenica je, osuđujete li takve veze ili ne, žene koje ne pronađu seksualnu i emocionalnu podršku među svojim vršnjacima, okreću se starijim muškarcima.

U javnom životu, mnogo je primera uspešnih veza između mlađih žena i starijih muškaraca. Setite se samo Catherine Zeta Jones i Michael DouglasCalista Flockheart i Harirson FordWoody AllenSoon-Yi Previn, kao parova sa naše scene: Branislav Lečić i Nina Radulović, Svetozar Cvetković i Jelena Đokić i tako dalje.
A da li postoji idealna razlika u godinama među partnerima, pročitajte ovde >>

 

Share News