Rudolfov kolač od borovnice

  • 4.7.2016.

Kolač od borovnice

Sastojci:

Za kolač od borovnice:

  • 1  vanilin štapić
  • 115 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 2  jaja
  • 195 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 150 g borovnica
  • 1  limun
  • 120 ml mleka

Za glazuru od limuna:

  • 5 kašika šećera u prahu

Dodatno:


Zagrejte rernu na 140ºC. Podmažite kalup za biskvit i prekrijte ga papirom za pečenje. Prepolovite vanilin štapić i izvadite semenke. Umutite maslac sa šećerom i vanilom penasto. Dodajte jaja, jedno po jedno. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i solju. Borovnicama dodajte jednu veliku kašiku mešavine s brašnom (ovo će sprečiti propadanje borovnica u smesu kolača). Izrendajte koricu limuna u brašno s praškom za pecivo. Ostatak mešavine s brašnom pomešajte sa smesom od maslaca, pa dodajte mleko. Mešajte dok ne dobijete svilenkastu smesu. Umešajte borovnice. Smesu podelite po kalupu za biskvit. Pecite oko sat i trideset minuta, dok ne postane zlatnosmeđe boje.


Glazura od limuna 

Prepolovite limun, iscedite njegov sok i promešajte sa šećerom u prahu dok ne dobijete glatku smesu. Probodite topli biskvit štapićem za ražnjić kako biste proverili da li je dobro pečen. Izvadite biskvit iz kalupa, premažite glazurom od limuna i isecite ga na komade.

 

Recept i slika preuzeti sa sajta 24hkitchen

Share News