Recept za pileće trakice sa povrćem i pirinčanom testeninom

  • 15.4.2021.
Recept za pileće trakice sa povrćem i pirinčanom testeninom

Kuvanje u voku je uvek brzo i jednostavno. Brzo pripremate i probate različite kombinacije hrane. Mi smo se odlučili za pileće meso, povrće i pirinčane rezance, i moramo priznati da smo se potpuno oduševili ovom kombinacijom.

Sastojci:

  • 350 g pilećih grudi
  • 1 crni luk
  • 1 češanj belog luka
  • 350 g šargarepe
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 200 g praziluka
  • 150 g pirinčanih rezanaca
  • 1 limun
  • malo mlevenog đumbira
  • 3-4 kašike soja sosa
  • 100 g svežih sojinih klica
  • 4 kašike susamovog ulja
  • 2 dl bujona od povrća
  • korijander
  • bosiljak
  • ostali začini prema želji

Priprema:

1.
Meso isecite na tanke trakice. Savet: kako bi vam mesance bilo što tanje, režite ga dok je lagano zaleđeno. Limon iscedite, izrendajte malo kore i ostavite da odstoji u posudi. Pomešajte meso, soja sos, đumbir i beli luk. Ostavite da odstoji u marinadi oko pola sata.

2.
Luk sitno iseckajte. Šargarepu i papriku narežite na tanke rezance a praziluk na kružiće. Sojine klice operite i ocedite.

3.
Vok stavite na šporet i u njemu zagrejte malo ulja. Na njemu ravnomerno propržite mariniranu piletinu. Dodajte pripremljeno povrće  i dinstajte dok ne omekša (oko 7 min). Sojine klice pomešajte sa povrtnim bujonom i dodajte u vok.

4.
Dok se piletina dinsta, u slanoj vodi skuvajte pirinčane rezance. Vreme kuvanja prilagodite uputstvu na ambalaži. Pirinčani rezanci se brzo skuvaju, ne treba im više od oko 2 minuta.

5.
Izdinstanom povrću i mesu dodajte rezance i začine, dobro promešajte i dinstajte još minut.

6.
na kraju dodajte limunov sok i izrendanu koricu. Sve je spremno za serviranje. Prijatno!

Još nešto: u Vitapur ponudi nalazi se nekoliko vrlo kvalitetnih vokova uz koje će vam priprema obroka biti prava zabava. Pogledajte!

Share News