Pročitajte šta sigurno niste znali o konoplji

  • 12.3.2016.
Pročitajte šta sigurno niste znali o konoplji

Konoplja je jedna od najkorisnijih i za preradu najpogodnijih biljaka na svetu. Industrijska konoplja se koristi za izradu papira, zatim u tekstilnoj i građevinskoj industriji, medicini a veoma je popularna i u kuvanju. Zbog svojih izuzetnih karakteristika i upotrebljivosti, ona je sastavni deo hiljade proizvoda.

Njene izvanredne karakteristike smo prepoznali, te smo za zdrav san i prijatno spavanje razvili jastuk od vlakana konoplje, koji doprinosi boljem spavanju – Cannabia Soft

 
Konoplja, višenamenska biljka.

Ima oko 25 hiljada vrsta proizvoda od konoplje.
Između ostalog postoje:
- papir od konoplje
- biogoriva od konoplje
- plastika od konoplja
- medicinski preparati iz konoplje od kojih je najznačajnije ulje konoplje koje pomaže u lečenju kancera
- proizvodi za negu tela
- građevinski materijal
- ...
- a sada i jastuk od konopljinih vlakana

Konoplja u tekstilnoj industriji

Konopljina vlakna se vekovima koriste za izradu odeće i tekstila uopšte.Tkanina od konoplje je prozračena, izdržljiva i prijatna na dodir. Njena vlakna su prirode i zdrava jer tkanine od konoplje nisu toksične, i istovremeno su biorazgradive i iz obnovljivih izvora. Većina tkanina od konoplje može da se reciklira.
Sama konoplja za rast ne zahteva nikakve toksične pesticide i herbicide, te ju je lako uzgajati, ne zaguđije životnu okolinu i što je najvažnije - ne narušava zdravlje čoveka. Konoplja ili kanabis u toku rasta prirodno sprečava rast korova, a ujedno ima izuzetno malo neprijatelja među insektima. Izborom postojane tkanine, prijatne na dodir, imaćet dvostruku korist - za sebe i za prirodu!


Konopljina vlakna su odličan izbor za izradu jastuka

Tkanina od konoplje je odličan izbor za jastuke iz nekoliko razloga: vlakna konoplje održavaju osećaj svežine i prirodno su otporna na buđ i mikrobe, sama konopljina tkanina je otporna na habanje i "trošenje" te ima duži životni vek, s godinama postaja mekša, bez gubljenja svojih pozitivnih svojstava.
Konopljina tkanina je vrlo prozračena i tako omogoćava efiksno provetravanje i oslobađanje od vlage, zbog čega je spavanje prijatnije..

 

jastuk Cannabia Soft

 

 

Share News