Paprikaš sa paprikom iz turšije

  • 13.10.2017.

"Nedavno mi je jedna prijateljica dala ideju, da probam da propržim meso isečeno na kocke zajedno sa paprikom i zelenim paradajzom iz turšije, da ne dodajem luk, ni ikakve druge začine, nego da ga samo na kraju posolim po ukusu. Kaže da se to jelo pravi na jugu Srbije u vreme svinjokolja i da ga ljudi rado jedu.

Ja sam malo samo promenila postupak (prvo, jer bez luka  naročito belog ne mogu da zamislim jelo sa mesom) a usput sam dodala i tečnosti pa sve završila kao paprikaš sa knedlama od brašna. I nisam se pokajala! Imali smo ručak kašikom – što svi jako volimo, a nije se izgubio smisao recepta: kisela paprika iz turšije stvarno daje poseban šmek! Paprikaš sa paprikom iz turšije je stvarno odličan!

Recept je kreiran u saradnji sa kompanijom VITAPUR.

vitapur posudje

Paprikaš sa paprikom iz turšije

Sastojci:

- 500 gr svinjskog ili junećeg mesa isečenog na kocke
- 2 paprike iz turšije ili ukiseljene iz teglice
- 6-7 čenaova belog luka iseckanog na listiće
- svež peršunov list
- brašno, ulje, začin za supu, mlevena crvena paprika, kašičica senfa

Meso i papriku isečenu na trake dinstajte na malo ulja oko 15-tak minuta, dok meso ne promeni boju i paprika ne otpusti miris kiselosti. Zatim dodajte začine, nalijte vodom da ogrezne i dinstajte dok meso ne omekša. Na kraju prelijte tankom zaprškom od brašna i vode da dobije gustinu.

Ovako pripremljen paprikaš možete kao i svaki poslužiti uz kuvan krompir ili obarenu testeninu, a ja sam ovoga puta napravila klasične knedle od brašna i jaja i direktno ih ukuvala u paprikaš pred kraj kuvanja! Prijatno!"

Picture 519

Picture 485

Picture 488

Picture 492

 

 


Rosmarino kuvarica Snežana Gavrančić

Recept pripremila

Snežana Gavrančić

Kuvarica i blogerka

www.bonappetitns.com

Share News