Da li vam je noću hladno ili vruće?

  • 7.11.2016.
Da li vam je noću hladno ili vruće?

Da li vam je u toku noći hladno ili vruće?
Da li znate gustinu punjenja vašeg pokrivača i šta vam ono govori?

Novembar. Pre samo mesec dana imali smo skoro letnje temperature, a sada je vreme da polako uključimo grejanje. Ispod tankog pokrivača, mnogima je zasigurno već hladno, a to je znak da letnji pokrivač treba zamenite toplijim – zimskim.

Pokrivač za celu godinu ili zimski pokrivač

Ako spadate u grupu ljudi koji ne vole da smenjuju letnje i zimske pokrivače, za vas je celogodišnji pokrivač idelano rešenje. Celogodišnji pokrivač ima adekvatnu gustinu punjenja te vam leti neće biti vruće, a zimi vam neće biti hladno. Količina punjenja se kreće između 250 i 350 g/m2  što obezbeđuje idealnu mikroklimu za spavanje. Za sve one koji se ne prilagođavaju lako godišnjem dobu, te im je zimi hladno, ovo je pravo vreme da krenete da se pokrivate zimskim pokrivačem.

Zimski pokrivači su deblji i gustina punjenja im je iznad 350 g/m2, a u proseku je punjenje u zimskom pokrivaču oko 450 g/m2   

Mogućnosti odabira različitih materijala

Možete da birate između različitih materijala: prirodni, sintetički ili kombinacija oba. Mnogi izbegavaju proizvode koji u sebi sadrže mikrovlakna, ali moramo da istaknemo da su mikrovlakna u proteklim godinama izuzetno napredovala te se mogu porediti sa prirodnim materijalima. Među prirodnim materijalima preovlađuju pamuk, svila, paperje i vuna.

Udobnost najboljeg pamuka i bambusovih vlakana

Pamuk je kao materijal izuzetno nežan za kožu, često je hemijski netretiran – nebeljen pamuk, prijatan je na dodir, prozračen i diše zajedno sa vašom kožom. Pamučni pokrivači su primereni i za osobe koje imaju problem sa osetljivom kožom. Neki od pamučnih pokrivača izrađeni su od kombinacje pamuka i bambusovih vlakana. Bambusova vlakna su materijali sa visokim svojstvom upijanja vlage te okruženje u kom spavate održava suvim i svežim. Topliji pokrivači od pamuka i bambusovih vlakana su primereni za spavaće sobe sa temperaturom između 17 i 21 °C.

Raskoš prirodne svile

Za sve one kojima je i pored niskih temperature i dalje vruće u toku noći, te se prekomerno znoje, savetujemo svilu. Svila je kraljica svih materijala I ima sposobnost regulacije temperature. Kada je vruće, svila hladi, a kada je hladno, svila prijatno greje. Temperaturni raspon svile zavisi od količine i kvaliteta punjenja. Najbolja i najdragocenija je prirodna mulberry svila. Zimski svileni pokrivači su primereni za spavaće sobe sa temperaturom između 14 i 20 °C.

I vuna će vas ugrejati

Za osobe koje su zimogrožljive, vuneni pokrivač je najbolje rešenje. Vuna obezbeđuje odličnu temperaturu za spavanje jer se brzo prilagođava temperaturi vašeg tela.

Perivi pokrivači za one koji pate od alergija

Ako patite od alergija od velikog je značaja da odaberete pokrivače koji se mogu prati na temperaturi od 60°C. Pokrivači od mikrovlakana i pamuka, kao i bambusovih vlakana, najčešće su perivi na 60 °C.

Pokrivači za predele gde zime nisu tako hladne

Zasigurno imate problem kod odabira pokrivača, ako ste iz krajeva gde su zime blaže i ne tako hladne. Topli zimski pokrivači su vam pretopli. Idealno rešenje za vas je svileni pokrivač koji je savršen regulator temperature. Naša preporuka su takođe  i letnji i celogodišnji pokrivači od bambusa.

Ako još uvek niste zamenili pokrivač, posetite našu internet stranicu www.vitapur.rs i pogledajte ponudu svih vrsta pokrivača. Verujemo da ćete naći onaj koji će baš vama da prija. Za sve dodatne informacije pročitajte vodič za odabir pokrivača

Share News