Princeza na zrnu graška

Sigurno znate Andersenovu bajku o princezi na zrnu graška. Budući da je princ želeo da proveri, da li je njegova buduća supruga zaista kraljevske krvi, kraljica majka je našla način da to učini. Uzela je zrno graška i stavila ga ispod dvadeset dušeka. Kada su devojku ujutru pitali kako je spavala, odgovorila je da spavala vrlo loše. Celu noć nije mogla sklopiti oči, jer je spavala na nečemu vrlo neudobnom i tvrdom. Ko bi pomislio da bi jedno zrno graška, moglo biti uzrok lošeg sna.

Da li ste se pronašli u ovoj priči? Ako jeste, onda je vreme za promenu.

Koje je vaše zrno graška? Da li ga prepoznajete?

Naravno, zrno graška je samo metafora za mnoge probleme, koji mogu da izazovu vaš loš san. Važno je da ih pravovremeno prepoznate i rešite.

Ako je i vaš san nemiran i iza vas su mnogobrojne besane noći, možda je krivo samo jedno zrno graška. Zrna graška mogu biti ova ...

Temperatura spavaće sobe
Idealna temperatura spavaće sobe za miran san je izmedju 14 - 23 °C.
Slaba provetrenost
Redovnim provetravanjem prostora, postiže se idealna vlažnost spavaće sobe od 40 - 60%.
Pretopli pokrivač i posteljina
Prilagodite posteljinu i pokrivač godišnjem dobu. Upotrebljavajte kvalitetne prirodne materijale za suvu i čistu okolinu za spavanje.
Dotrajao jastuk
Preporučeni životni vek jastuka je 3 godine. Nakon toga jastuk je potrebno zameniti.

Grinje
Oslobodite se grinja u svom krevetu. U dušeku starom 7 godina, može se sakupiti čak 10 miliona grinja.
Znoj
Tokom 7 godina, u dušeku se nakupi otprilike 800 litara znoja.
Odumrla koža
Svake noći u krevetu završi oko 1,5 g mrtve kože i peruti, za 7 godina to je skoro 4 kg.

Da li prepoznajete sledeće poremećaje spavanja?

  • Da li se budite više puta noću? Teško zaspite ili se probudite vrlo rano, čak i kada to nije potrebno? Tada se suočavate sa nesanicom koja može značajno uticati na kvalitet vašeg života i naštetiti vašem zdravlju.
  • Primećujete li zastoje u disanju tokom sna, koji najčešće dovode do glasnog hrkanja? Brza identifikacija poremećaja disanja ili apneje u snu je od presudne važnosti, jer značajno utiče na kvalitet sna i zasićenost organizma kiseonikom.
  • Primećujete li neugodan osećaj u nogama koji se ponavlja pre spavanja i izaziva nepodnošljivu želju za pomeranjem? Periodični poremećaji pomeranja i okretanja u snu su česta pojava i mogu uzrokovati osećaj lošeg spavanja.
  • Uprkos dovoljnom broju sati sna, da li ste umorni, pospani i teško se razbuđujete? Tada se verovatno borite sa hipersomnijom, što značajno utiče na vaš raspored, količinu i kvalitet sna.
  • Da li vas muče noćne more ili čak pričate u snu? Svoje ponašanje možete pripisati parazomniji, koja tokom spavanja utiče na vaše nesvesno ponašanje i izaziva loš kvalitet sna.

… Pored mnogih neprijatnih faktora i poremećaja spavanja, zrna graška mogu klijati i negde drugde. Ako nemate problema sa već navedenim ili nekim drugim poremećajima spavanja, uzrok može biti dotrajao dušek koji je potrebno što pre zameniti.

Dotrajao dušek = dušek stariji više od 7 godina

  • Znate li da vaš dušek odradi više od 19.000 radnih sati u toku 7 godina*? Sasvim je normalno da za to vreme pohabaju svi materijali, zbog čega više ne pružaju vašem telu dovoljnu podršku, posebno ne obezbeđuju pravilan položaj kičme.
  • Najjasniji znakovi da vam je dušek istrošen, su pojave ispupčenja, ulegnuća, kidanje tkanine i opuštenost, zbog čega dušek gubi pravu funkciju.
  • Ako noću osećate svako pomeranje svog partnera i to čini da se budite i loše spavate, znači da je dušek izgubio čvrstinu i pravilnu podršku telu.
  • *Ako u proseku spavamo 7,5 sati.

Ne dozvolite da vam zrno graška remeti san!

Možete birati između sledećih vrsta dušeka:

Dušeci od pene
Visokoelastična pena se dobro prilagođava vašem telu i daje mu odgovarajuću potporu. Proverite ponudu!
Dušeci sa džepičastim oprugama
Individualno prilagođavanje naprednih džepičastih opruga tačkama vašeg tela, obezbeđuju ublažavanje pritiska. Proverite ponudu!

Zašto izabrati dušek Hitex?

Više od 25 godina tradicije
Odgovornim pristupom prema vašem zdravlju pažljivo biramo materijale i proizvodimo tehnološki usavršene dušeke više od 25 godina.
Na dušecima Hitex se DOKAZANO bolje spava …
Istraživanjem o uticaju dušeka Hitex na kvalitet spavanja, dokazali smo da se na našim dušecima, prilagođenim različitim navikama spavanja, dokazano bolje spava. Više o istraživanju pogledajte na istraživanje o uticaju dušeka Hitex na kvalitet spavanja.
Iskusni savetnici: Stručni savet i pomoć
Naši iskusni savetnici, pomoći će vam u odabiru najboljeg dušeka za vas, na osnovu vaših navika spavanja, telesne strukture i ličnih sklonosti.
Mogućnost plaćanja na rate
Omogućavamo plaćanje na 12 mesečnih rata putem kartica Banca Intesa, čekovima građana ili putem administrativne zabrane PIO fonda.
Dušeci Hitex, JEFTINIJI do 50% + BESPLATNA dostava!
Uđite u carstvo dobrog sna uz uštedu do 50% i besplatnu dostavu na svim dušecima!