Istraživanje kvaliteta spavanja na Hitex dušecima

Dokazano: Na Hitex dušecima se bolje spava

Da li izbor odgovarajućeg dušeka utiče na kvalitet i zdrav san? Pitanje smo postavili u studiji koju smo sproveli, gde smo obuhvatili 985 ispitanika. Odabrani učesnici su takođe testirali Hitex dušeke u svojoj spavaćoj sobi.

97% muškaraca i žena pati od poremećaja spavanja!

U prvom delu, sproveli smo istraživanje 985 muškaraca i žena. Iznenadili su nas šokantni podaci, koji pokazuju da samo mali broj njih, povezuje kvalitet spavanja sa izborom dušeka. Prema tome, 97% ispitanika je napomenulo da spava loše, ali samo 25% ispitanika je reklo da je to dobar razlog za promenu dušeka.
Još veće iznenađenje je činjenica, da više od 30% učesnika, ima dušek stariji od 10 godina! Pošto je preporučeni životni vek dušeka 8 godina, ovo je postalo dodatni motiv za podizanje svesti o važnosti kvalitetnih proizvoda za spavanje.

Ključni rezultati ispitivanja:

Ključni rezultati ispitivanja

Stručni odgovor na pitanje: Koji su uzroci lošeg spavanja?

Pitali smo fizioterapeuta Mateja Čebokelja o mišljenju, koji kaže da različiti faktori utiču na naš san. Jedan od njih takođe može biti dušek. Ako je dušek neudoban, spavanje će biti nemirno. Ako smo nemirni, srčani ritam je veći.

Kvalitetan san je važan za regeneraciju svih telesnih funkcija i organa, naročito srca. Nizak srčani ritam noću je veoma važan, jer je srčanom mišicu potreban odmor. To mu omogućavamo samo sa visokim kvalitetom spavanja.

Na dušecima Hitex 85% ispitanika bolje spava!

Kako je istraživanje pokazalo tako zapanjujuće rezultate, na osnovu stručne konsultacije Mateja Čebokelja, sproveli smo drugi deo studije o uticaju izbor dušeka na kvalitet sna.

Proces istraživanja: Više od 2.800 sati spavanja na novom dušeku!

  1. U početku, učesnici su merili svoj srčani ritam na postojećem/starom dušeku u trajanju od jedne nedelje.
  2. Zatim smo pažljivo odabrali nove dušeke, prilagođene njihovim navikama za spavanje.
  3. Učesnici su testirani na dve nedelje ili više od 2800 sati i redovno merili srčani ritam tokom tog perioda.

Rezultate je ocenio fizioterapeut Čebokelj:

Jedina promena kod ispitanika, koju su uneli u svoje okruženje u kom spavaju, bio je dušek Hitex. Ispostavilo se da je više od polovine njih, uspelo da smanji srčani ritam tokom noći. Time potvrđujemo, da je adekvatan dušek, ključni faktor koji utiče na kvalitet spavanja, a istovremeno pozitivni deluje na naše telo.

Ključni rezultati testiranja:

Ključni rezultati testiranja

Dokazali smo, da se na novom dušeku Hitex, 44% testiranih osećalo bolje nakon spavanja, 60% je imalo manje problema sa jutarnjim umorom, dok je čak 85% bolje spavalo.

 

Pogledaj ponudu Hitex dušeka

Pitali smo vas: Kako spavate na Hitex dušeku?

Veoma sam zadovoljna dušekom Hitex Zero Gravity. Ne primećujem neke posebnosti, jer je dušek sličan onom koji sam koristila prethodno, osim da je malo mekši, što mi očigledno odgovara. Inače imam vrlo miran san. Dušek bih preporučila svima jer mislim da su to kvalitetni dušeci, koji pružaju kvalitetan san. I pre testiranja sam koristila druge Vitapur proizvode, kojima sam jako zadovoljna, tako da ću ih upotrebljavati i ubuduće. Na dušeku Hitex spavam kao na oblaku.

Mateja Kovač
54,7
57,2
4

Veoma sam zadovoljna dušekom Zero Gravity s džepičastim oprugama. Sviđa mi se što je viši od dušeka koji sam imala pre. Idealne je tvrdoće, a ponekad imam osećaj kao da lebdim. Posebno mi se dopada što ne osećam kada se partner na drugoj strani dušeka pomera ili okreće. Sada stvarno spavam bolje nego ikada ranije, iako imamo bebu od samo nekoliko nedelja. Na dušeku Hitex spavam udobno, mirno i kvalitetno.

Laura Rožman
83,1
71,3
4