Vreme je za roštilj: 3 sosa za specijalitete sa roštilja

  • 30.4.2017.
Vreme je za roštilj: 3 sosa za specijalitete sa roštilja

Tokom produženog prvomajskog vikenda, svi ćemo pripremati roštilj. Ono što gotovo uvek zaboravimo je sos, koji će svojim ukuson doprineti savršenom gurmanskom ugođaju. Mi vam danas predstavljamo 3 sosa koji su se nama najviše dopali. Probajte :)

1. Sos od paradajza

U kaserolu stavite da se na tihoj vatri ukrčka:
- 8 kašika sitno iseckanog paradajza
- 4 kašike balzamiko sirćeta
- 4 kašike vinskog sirćeta
- kašičica šećera
- jedna i po kašičica krupno iseckane ljute paprike

Posolite i pobiberite. Držite na hladnom do služenja

2. Preliv sa jogurtom

Očistite 4 čena belog luka i pripremite 500 gr gustog jogurta (grčki jogurt). Ispasirajte beli luk i pomešajte sa jogurtom. U tiganju propržite 2 kašike susama, dodajte zatim 2 kašike pavlake za kuvanje, posolite i pobiberite. Malo prohladite pa pomešajte sa jogurtom i belim lukom. Dobro ohladite pre služenja.

3. Preliv sa belim lukom

- 6 čenova belog luka
- 200 gr maskarpone sira
- 2 kašike kisele pavlake
- so, biber

Očistite beli luk, pa 3 čena ispasirajte sa 200 gr maskarpone sira. Umešajte zatim 2 kašike kisele pavlake i začinite prema ukusu. Preostali beli luk iseckajte i propržite na kašici maslinovog ulja pa  dodajte pripremljenom kremu. Ohladite pre služenja.

Uživajte u produženom vikendu i roštilju :)

Share News