Recept za domaći ćureći burger

  • 14.7.2017.
Recept za domaći ćureći burger

Od sada hamburgere pripremajte kod kuće! Otkrivamo vam jednostavan recept kako pripremiti ovaj popularan specijalitet.

Sastojci:

  • 500 g mlevenih ćurećih prsa
  • 8 naseckanih kapara
  • 1/2 glavice crnog luka (isečenog na kolutove)
  • so i biber
  • 2 kašike soja sosa
  • pola glavice sitno naseckanog crnog luka
  • 100 g pasulja
  • pola komorača (donji deo, isečen vrlo tanko)
  • dva peciva za hamburger
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • Jedan paradajz
  • nekoliko listova salate
  • 2 kriške sira

Priprema:

U posebnoj činiji pomešajte meso, kapare, jednu kašičicu soja sosa, iseckani luk, a zatim posolite i pobiberite.

Smesu sa mesom ostavite 30 minuta na hladnom mestu da odstoji, a nakon toga oblikujte ga u hamburger.
U drugoj posudi pomešajte kolutove luka, pasulj, komorač, dodajte malo ulja, kašičicu soja sosa, pa so i biber.

Burgere prvo zapecite na jakoj vatri (1 minut sa svake strane), a zatim snizite temperaturu pa pržite dok se meso lepo ispeče.

Peciva prepolovite i kratko prepecite unutrašnju stranu.

Na pecivo stavite salatu, meso, sir, zatim opet salatu i na kraju kriške paradajza.

Nemojte dodavati bilo kakve soseve jer sadrže dodani šećer i kalorije.

P. S. Burger je toliko dobar da vam neće ni trebati ddoatni sosevi :).

Prijatno!

 


Rosmarino kuhar Blaž Ivanovič

Recept pripremio:

Blaž Ivanovič

Rosmarino kuvar u Ex Masterchef Slovenija Contender

Share News