Recept: Gibanica iz tiganja

  • 13.11.2017.
Recept: Gibanica iz tiganja

Da biste napravili gibanicu u tiganju, postoji samo jedan uslov: da imate tiganj dubljih ivica, i poklopac za isti, a onda je sve ostalo stvar vaše volje i strpljenja. Ja sam koristila posudu sa dve ručke, Rosmarino Hot Stone i poklopac koji ide uz posudu. Na taj način sam izbegla dodavanje puno ulja, a i nije se lepila za dno posude.

Gibanica iz tiganja je pravo osveženje za mene, izuzetno je ukusna i sočna.

Sastojci:

- 500 gr kora za gibanicu
- 800 gr sitnog sira
- 2 kašikice soli
- 4 jaja
- malo ulja za prženje

Umutite sir i 3 žumanceta, dodajte so. Svaku koru presecite na pola i filujte ovom mešavinom, umotavajte u frulicu i slažite u krug po obodu posude, pa redom ka unutrašnjosti. Što su frulice tanje, gibanica će biće vazdušastija i sočnija. Tako ih redom filujte i slažite dok ne popunite posudu

Na kraju sve prelijte sa 2-3 kašike ulja i mešavinom od 3 belanceta + jedno celo jaje i ostatkom sira, ili ako vam ne ostane sira dodajte malo kisele pavlake. Poklopite i stavite na ringlu na umerenu temperaturu da se peče. Potrebno joj je 10-15 minuta, i biće gotova. Ako imate mogućnosti da je okrenete da se uhvati reš korica i sa gornje strane, učinite to uz pomoć poklopca ili velikog tanjira. Probajte, gibanica je više nego ukusna.
Prijatno!




 

 

 

 

  


 

Rosmarino kuvarica Snežana Gavrančić

Recept pripremila

Snežana Gavrančić

Kuvarica i blogerka

www.bonappetitns.com

Share News