Najlakši recept za ukusnu hobotnicu

  • 14.7.2017.
Najlakši recept za ukusnu hobotnicu

Osvežite svoju trpezu i za promenu pripremite hobotnicu na različite načine.
Leto je vreme kada morska hrana najviše prija. Ako već niste, probajte hobotnicu koju možete pripremiti na različite načine.

Sastojci:

  • 1 muškatna hobotnica
  • 2 lovorova lista
  • pola crnog luka
  • 2 feferone
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • biber u zrnu (kafena kašičica)
  • 4 češnja belog luka

Priprema:

  • Rernu zagrejte na 130 stepeni C
  • U veći pekač stavite sve sastojke i promešajte
  • Pekač pokrijete aluminijumskom folijom
  • Pečete 2 ipo sata (zviljuškom povremeno proverite da li je hobotnica meka)
  • Pekač otkrijete i pustite da se hobotnica potpuno ohladi
  • Hobotnica je tako pripremljena za dalju upotrebu (salate, karpaćo, roštilj...)
  • Na tiganj daodate malo ulja i dobro zagrejete
  • Delove hobotnice sa obe strane dobro zapečete (30–40 sekundi po strani)
  • Pri kraju posolite i pobiberite
  • Pre služenja pokapati kvalitetnim maslinovim uljem

 Prijatno!


Rosmarino kuhar Blaž Ivanovič

Recept pripremio:

Blaž Ivanovič

Rosmarino kuvar u Ex Masterchef Slovenija Contender

Share News