Sočne krmenadle sa pasuljem i tikvicama

  • 26.2.2016.
Sočne krmenadle sa pasuljem i tikvicama

Krmenadle su baš nezgodne za pečenje, sadrže malo masnoće pa se nekad presuše u toku prženja i kad se ohlade budu tvrde kao opanak i teško ih je jesti.
Međutim, naša Snežana Gavrančić zna kako da napravi ukusne i nadasve sočne krmenadle. Evo još jednog njenog recepta i predloga za današnji ručak:

Sočne krmenadle sa pasuljem i tikvicama

Krmenadle su baš nezgodne za pečenje, sadrže malo masnoće pa se nekad presuše u toku prženja i kad se ohlade budu tvrde kao opanak i teško ih je jesti. Ja ih zato najradije pohujem neotkošćene ili dinstam sa povrćem pa onda u jednom jelu bude kompletan ručak.
Sigurna sam u jedno: sa pasuljem i dosta luka nema promašaja! Ovoga puta dodala sam tikvice, da malo razbijem jačinu jela i sušeni paradajz iz ulja (koga prosto obožavam) da bi imale jedan poseban šmek! I da dodatno sve bude meko, sočno i bez puno masnoće, sve sam kuvala u Rosmarino Hot Stone posudi:

Potrebne namirnice su:

4 krmenadle – malo izlupane kuhinjskim čekićem
1 zelena tikvica
2 crvena luka
4 čena belog luka
1 konzerva crvenog pasulja od 300 gr
6 sušenih paradajza iz ulja
so, biber, lovorov list i suvi začin za supu

Redosled radnji je sledeći:

Krmenadle kratko zapecite sa obe strane u Hot Stone šerpi – to možete učiniti bukvalno bez dodavanja ulja ili masnoće! Probala sam i vidite na slikama rezultat, meso se ne lepi i dobilo je rumenu boju a da se nije presušilo!

Zatim preko mesa poslažite sitno iseckan crveni ili crni i beli luk, tikvice i sušeni paradajz. Krmenadle izvucite da budu iznad povrća, poklopite i ostavite da se tako prži. Ne, nisam dodavala ni vodu ni ulje! I začini idu na kraju, jer je sušeni paradajz iz ulja prilično slan i u toku pripreme otpustiće so.

Nakon 10-15 minuta dinstanja u sve to sipajte konzervu crvenog pasulja zajedno sa tečnošću u kojoj je bio, dodajte jedan lovorov list i tek sada začinite po ukusu.

Možete sve na kraju zgusnuti dodavanjem tanke zaprške: pomešajte kašikicu brašna i pola kašikice crvene mlevene paprike sa malo vode i to prelijte preko jela, sačekajte da provri i da se brašno utopi u jelo i da mu da gustinu!
I naravno: PRIJATNO!

Share News