Vreme je za osvežavajuće letnje napitke

  • 11.7.2017.
Vreme je za osvežavajuće letnje napitke

Jako sunce i visoke temperature su kao stvoreni za pripremu osvežavajućih napitaka koji će vas prijatno rashladiti. Da li ste znali da u toku letnjih meseci treba popiti dva i više litara vode dnevno? Ukoliko pijete premalo tečnosti, može vam se desiti glavobolja, umor i loše raspoloženje, a može doći i do dehidracije. Zato uvek imajte pri ruci svežu vodu ili neku drugu vrstu osvežavajućeg napitka.

Napici od začinskog bilja

Začinsko bilje nije pogodno samo u kulinarstvu prilikom priprema sosova već je odličan izbor tokom vrućih letnjih dana. Biljne čajeve koje najčešće konzumiramo u toku zime, leti možemo da zamenimo osvežavajućim biljnim napicima koji će nas osvežiti ili umiriti. Ukusan osvežavajući napitak možete pripremiti od nane. Nana može da deluje izuzetno stimulativno. Kako biste se umirili, učinićete to napitkom od mente. Idealan u toku leta je i sirup od zove koji je savršen u kombinaciji sa hladnom vodom i kockicama leda. Za napitak od nane: prokuvajte sveže listove nane par minuta, ohladite, dodajte sok od limete i listiće đumbira. Isto možete uraditi i sa ispasiranom svežom nanom, bez kuvanja. Uživaćete :)

Voćni napici

Možete se osvežiti i ukusnim napicima od svežeg voća. Voćni napici ne deluju samo osvežavauće već su i prijatnog ukusa pa ih možemo često konzumirati. Najbolja kombinaciju su izblendirano voće sa dodatom hladnom vodom i ledom. Šarena paleta voćnih boja donosi bezbroj kombinacija za potpuno osveženje. Možete da birate između limunade, soka od pomorandže ili miks zvani smuti. Dozvolite mašti da sačini i osmisli piće koje će biti baš po vašoj meri. Na kraju svakako ubacite i komadiće sveže seckanog voća i kocku leda.

Voda

Voda je i dalje najbolji izbor kada je žeđ u pitanju. Savetujemo vam da svakog dana popijete najmanje dve litre sveže vode. Njen ukus možete obogatiti kriškama limuna, narandže, jagodama ili nekim drugim voćem po vašem ukusu. Takođe, u bokal sa hladnom vodom možete da ubacite listiće nane, lavande i da uživate u aromatizovanom napitku.

Kod priprema letnjih osvežavajućih napitaka budite kreativni i kombinujte različite vrste voća i biljaka te se osvežite na prirodan i zdrav način. 

Share News