Nove-stare zimske aktivnosti

  • 19.1.2017.
Nove-stare zimske aktivnosti

Niske temperature su obeležje prave zime. Hladnoća, sneg, niske temperature... Ako još uvek niste bili na snegu, predlažemo vam neke nove-stare zimske aktivnosti u kojima ćete uživati na različite načine.

1. Sneg u skijaškim centirma

Ako u nižim predelima nema dovoljno snega, posetite najbliži ski centar. Deca će se tome posebno obradovati. Možete da se skijate, sankate ili jednostavno uživate u igri i zimskoj idili. 

2. Šetnja u prirodi opušta

Iako je napolju hladno, izađite na svež vazduh. Šetnje izuzetno povoljno utiču na dobro raspoloženje. Šetajte po parkovima, šumama, pored reke i osvežite glavu i misli. Ako za kućnog ljubimca imate psa, povedite ga u šetnju. Usrećićete ljubimca, a šetnja će dobro doći i vama. 

3. Da li ste razmišljali o klizanju?

Klizanje je savršeno rešenje za opuštanje u toku zimskih dana. Januar je mesec u kom mnogi gradovi postavljaju klizališta na otvorenom. Ponegde ćete naći pravu avanturu za klizanje. Iskoristite priliku i prepustite se uživanju na ledu, ako u ruskoj bajci.

4. Trčanje tokom zime nije nemoguće

I hladniji dani mogu biti super i zanimljivi za trčanje. Trčanje možda nije za svakoga, ali svi koji u sebi nose sportski duh, nikako ga se ne odričite. Bitno je da se toplo obučete i da nikako ne zaboravite na kapu i rukavice.

5. Zimske večeri sa dobrom knjigom u ruci

Hladne zimske večeri su idealne da vreme posvetite čitanju omiljenih knjiga. Skuvajte čaj, pripremite kolačiće te odaberite knjigu koju već duže vreme nameravate da pročitate. Čitanje uklanja stres, a uz to ćete obogatiti rečnik i proširiti svoje vidike. 

6. Večera sa porodicom i prijateljima kod kuće

Posao i ostale obaveze prečesto nam ne dozvoljavaju da kuvamo svaki dan jer nam to oduzima previše vremena. Ipak, na kraju nedelje uzmite sebi vreme i pripremite večeru koju ćete podeliti sa porodicom ili sa prijateljima. Dobra hrana, opuštena priča i druženje sa najbližima daće vam novi elan za radnu nedelju koja dolazi.

Držite se ovih pravila i praktikujte ih tokom cele godine. Pre svega idite u prirodu i uživajte na svoj način. Radite stvari koje volite jer ćete biti srećniji.  

Share News