Lagani kolač od jabuka i kokosa

  • 19.9.2017.

Lagani kolač od jabuka i kokosa ukusom podseća na klasičnu lenju pitu, samo je u testo dodato malo kokosovog brašna, čisto da se razviju ukusi i prilagode se ljubiteljima kokosa. Dopalo se svima, zato brzo sledi repriza! Peče se u pekaču, onom malo dubljem, dugačkom - za ovakve vrste kolača je nezamenljiv!

Sastojci:

Za testo:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike ulja
- 4 kašike mleka
- 4 kašike brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo (3-4 gr)
- 100 gr kokosovog brašna

Izmutiti sve tečne sastojke mikserom, dodati prvo šećer pa mutiti, zatim brašno, prašak za pecivo, i na kraju ručno umešati kokosovo brašno. Sipati u nauljen pekač i peći na 180 stepeni dok se kora ne ispeče do pola, znači, odozgo se stvori korica a unutra ostane još malo mekana i žitka.

Preko tako do pola ispečene kore pospite pripremljene i pomešane sledeće sastojke:

- 5 rendanih većih jabuka
- 5 kašika šećera
- 2 kašikice cimeta
- 2 kesice vanilin šećera

Vratite u rernu da se kolač ispeče do kraja, jabuke će malo otpustiti sok a testo će se lepo natopiti i ispeći za nekih 20-tak minuta u rerni na 200 stepeni. Pečen kolač izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi. Na ohladjen kolač stavite pripremljen šlag ili slatku pavlaku, šta više volite. Možete i posuti ostatkom kokosovog brašna, sve je stvar ukusa.
Seče se tek kada je i šlag odstajao na kolaču u frižideru. Odlična letnja poslastica, naročito kad je dobro rashladite! Prijatno!

14102006_1060689973980211_1060125850_n

 

 

 

 

 

 

 

14138275_1060690143980194_504772378_n


Rosmarino kuvarica Snežana Gavrančić

Recept pripremila

Snežana Gavrančić

Kuvarica i blogerka

www.bonappetitns.com

Share News