Kako preživeti veseli decembar bez minusa u novčaniku?

  • 5.12.2016.
Kako preživeti veseli decembar bez minusa u novčaniku?

Decembar.
Za mnoge najlepši period u godini. Ulice poprime onaj magičan izgled: svetiljke u boji i šareni ukrasi svih vrsta. Gradski trgovi obasjani su vedrim i zadovoljnim licima starih i mladih, a iza drvenih štandova već miriše kuvano vino i domaća hrana.

Na selu svaka kuća piše svoju priču i kreće takmičenje ko će lepše da ukrasi jelku. Kada padne mrak, svaka jelka je nalepša na svoj način te zrači porodičnom srećom i spokojem. Volimo da smo zarobljeni u tom prazničnom vrvežu koji nas preplavi toplinom jer u tom periodu provodimo mnogo više vremena sa svojim najbližima. Ovo su samo neki od prijatnih trenutaka decembarske svakodnevice.

A sa druge strane…

… decembar. Za mnoge zaista mesec pun stresova. Među nama je malo onih koji ne pomisle da je ovo ipak mesec koji nas najjače “udari po džepu”. Veseli decembar je vreme veselog darivanja! 

Da li vas interesuje kako da izbegnete minus na računu?

Za početak biće dovoljno da celokupnu situaciju posmatrate drugim očima. Nema potrebe da trošite velike sume novca da bi sebi i dragim ljudima ukazali željenu pažnju. U nastavku pročitajte kako se uhvatiti u koštac sa veselim decembrom.

1.      Kupovinu poklona planirajte unapred.

To je prvo i osnovno pravilo koje će sprečiti da vam izrastu sede. Još u novembru napravite spisak poklona i osoba koje planirate da obradujete.

2.      Odredite svotu prema onome čime raspolažete.

Znamo da svi imamo različite želje, ali budimo realni. Ako sebi ne možete da priuštite skupe poklone, nemojte ih ni kupovati. Ruku na srce, ovakav trošak će vas držati u minusu nekoliko narednih meseci. Da li želite to?

3.      Nemojte da trčite po radnjama u poslednjem trenutku.

Kada odredite osobe kojima kupujete poklone i tačno znate šta ste kome namenili, krenite u kupovinu. Smireno, odmorni i puni elana. Sigurno ste se već uverili da kupovina u poslednji trenutak može da bude čista propast. Pored toga što ćete kupiti na brzinu i niste sigurni da li ste pogodili poklon, taj poklon je verovatno skuplji u toku prazničnih dana.

4.      Neka vaša kreativnost dođe do izražaja.

Ako ste kreativni, praktične poklone možete napraviti i kod kuće, svojim rukama. Za čestitke vam je potreban šareni papir iz kog ćete seći različite motive te ih spojiti lepkom. Možete da nacrtate, a možete i da napišete nešto sasvim svoje. Sve popularniji su domaći kozmetički preparati kao što su sapuni, kreme, balzami… Na internetu možete da pronađete mnogo korisnih saveta, potrebno je samo malo vremena. Mašta nema granice. Pokloni izrađeni vašim rukama imaju veću vrednost  i predstvljaju vašu emociju.

5.      Poklone pakujte sami.

Iako vam pakovanje poklona ne ide od ruke, svakako pokušajte. Ako vam i ne uspe, ukrasna traka može takođe da učini poklon drugačijim. Na kraju krajeva, ukrasni papir svakako odmah završi u kanti za đubre. Nadamo se sa smo barem malo pomogli. Ako još uvek niste sigurni šta kupiti za poklon, pružamo vam nekoliko saveta koji će vam možda dobro doći.

Ukrasite – okitite vašu dnevnu sobu ili spavaću sobu dekorativnim proizvodima. 

Vitapur dekorativna linija Beatrice

Ako ste neodlučni šta kupiti, mekani dekorativni pokrivači i jastuci uvek su savršen poklon kako za odrasle tako i za decu. Različitih boja, za svačiji ukus, već se raduju da upoznaju vaš dom. Vitapur vam nudi različite dekorativne liije prekrivača i jastuka koji jednsotavno oduševljavaju! Klik na dekorativu.

Decembar je vreme kada u kuhinji zamiriše na domaće kolače i hranu! 

Rosmarino kuhinja

Kako bi za vaše najmilije, poznanike, kulinarski doživljaji bili savršeni, sveže pečeni kolači ili neko drugo pecivo mogu biti savršen poklon. Ako kojim slučajem nemate adekvatne tepsije, onda je Rosmarino linija savršen pomoćnik kod stvaranja šarene palete slatkih ukusa. Priprema je jednostavna, brza i pre svega zdrava jer vam masnoće skoro pa i nisu potrebne.

Nipošto ne razmišljajte u pravcu da je decembar mesec koji vam krade novac. Radujte se sitnicama, a pre svega se radujte zajedničkim trenucima sa porodicom i prijateljima. Pozivamo vas da pogledate i ostalu ponudu na našoj internet stranici. Ubeđeni smo da će vas naši proizvodi oduševiti, ne samo izgledom, već i savršenim prazničnim cenama. Uštedite ne samo novac već i vreme te izbegnite gužve u najdinamičnijem mesecu u godini. Jedini minus koji je dobrodošao u decembru jeste minus na termometru.

Želimo vam lepe praznike!

 

Share News