Hrono punjeni patlidžan iz Rosmarino Hot Stone pekača

  • 25.2.2016.
Hrono punjeni patlidžan iz Rosmarino Hot Stone pekača

Možda ste čuli za hrono način ishrane. Ovaj način ishrane podrazumeva pravilno kombinovanje namirnica i obroke u tačno predviđeno vreme, sa propisanim pauzama između. Ovaj način ishrane restriktira veoma mali borj namirnica, pa se lako uvodi i jednostavno je pridržavati se ovog režima.

Danas vam predstavljamo recept jednog od naši zadovoljnih kupaca, Danijele Banda. Ona je spremala punjeni patlidžan u pekaču Rosamrino Ho Stone i podelila slike i recept sa nama.
ovalni_pekac_sa_kokoskom

Sastojci:
- nekoliko patlidžana (u zavisnosti od toga za koliko osoba spremate)  
- maslinovo ulje
- limun
- kečap ili domaći pelat
- crvena paprika
- mocarela
- parmezan
- so, biber, bosiljak, peršun, beli luk i crveni luk

Priprema:
Patlidžane oprati i prepoloviti, posoliti ih da otpuste gorčinu i zasecite unakrst kao na slici.
Zatim ih premažite mešavinom maslinovog ulja, limunovog soka, belog luka i peršunovog lista.
Premažite ih kečapom i smestite u pekač Rosmarino Hot Stone. Kriške patlidžana pospite iseckanom crvenom paprikom,  crvenim lukom, belim lukom i bosiljkom. Odozgo stavite mocarelu i listiće parmezana.

Zapecite u rerni, oko 30 minuta na 200 stepeni.

Ostaje vam samo još da uživate!
Prijatno!

 

Share News